Ford Focus 1.6 16V 2000r benzyna - 148tyś przebiegu - OPINIA

25 Maj 2012, 12:21

To prawda, że w Polsce paliwo jest rozcieńczane i chyba nikt nie powinien się z tym faktem spierać. No chyba, że tankuje się cały czas np. na ORLENIE i nikt nie sprawdził innych stacji. Tam akurat jest paliwo dobre. Lepiej zatankować na sprawdzonej stacji, niż na przydrożnych, bo można później słono zapłacić. A co do Polskich dróg, to nie są takie dobre jak w niemczech i trzeba się do tego przyznać. Próbujemy dorównać innym krajom, ale niestety wychodzi nam to nieudolnie. Jeździlam po kilku krajach i stwierdzam, że drogi mamy nie zabardzo. Najlepszym przykładem jest autostrada A4.
Odkąd została oddana do użytku, to wiecznie są na niej roboty drogowe, a trzeba za nią niemało zapłacić.
Anula
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2006
Auto: Ford Focus 1,6

27 Maj 2012, 10:21

Mam forda focusa 1.6 zetek Mój wynik spalania trasa 5,6-10l , normalna jazda dynamicznie 8l spali.
A w mieście to zależy od korków jak się jężdzi cały czas to do 12l spali. Ja mam jazdy cykl mieszany,to się mieszczę w 10l. Autko jest w miarę ekonomiczne ,miałem wiele aut i jak ktoś pisze że takie auto pali 6l to jest zwykły baran. Który kłamie,udało mu sie pewnie raz uzyskać taki wynik. A fakty są różne. Mam instalacje gazową Lowato i jestem bardzo zadowolony, i że fordy nie lubią gazu to już jest MIT!!! Zgadzam się zwykła instalacja się nie nadaje ,ale na sekwencji chodzi bardzo ładnie. Nie ma żadnej różnicy miedzy benzyną czy lpg, Tylko lpg pali 1l więcej od benzyny. W mojej firmie służbowe auta to fordy,i wszystkie są w gazie i one przejeżdzają po 200tys na gazie i się nic nie dzieje z żadna głowicą itd. Także jak jesteś autka pewny,to go kupuj i załóż instalacje ja dałem 2200zł. Zrobiłem 80tys i nawet filterka nie wymieniłem. Od założenia nawet nie jeżdziłem na żadne ustawiania. Zrobie 100tys to dopiero pojade to gazownika na przegląd. Pozdrawiam.
bienkrzys
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1999
Auto: Ford Focus 1.6 benzyna

27 Maj 2012, 12:05

Bo jeździsz jak człowiek a nie pseudointeligent z Niemiec który dla spalania -1l będzie blokował ruch :D co człowiek to inna filozofia :wink: z tym gazem to jednak jest racja , wyższa temperatura spalania jest a gniazda zaworowe ceramiczne... może masz szczęście z tym silniczkiem ale prędzej czy później powypala :?
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

28 Maj 2012, 18:35

kolego bienkrzys zapraszam do przeczytania uważnie całego tematu i potem dopiero określać kogoś mianem kłamiącego barana. Poza tym, nie był poruszany temat spalania gazu a benzyny :) Pozdrawiam.
spandau
Początkujący

Miejscowość: Berlin
Prawo jazdy: 14 09 2007
Auto: BMW e46
Silnik: 330Ci
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

24 Lip 2012, 21:17

Ja mam Focus 1.6 kombi 2003. Na LPG jezdze od 2 lat i wszystko jest ok. Nie ma roznicy czy na benzynie czy na gazie. Jesli zalozysz LPG z pelnym wtryskiem wszystko bedzie ok. Moim autkiem przejechalem 330tys km i dalej jezdzi. Inne czesci oczywiscie wymienialem ale ogolnie autko jest ok. Dla tych co mowia ze Ford gowno wort-przejedzie tyle na innym aucie, wtedy pogadamy. Takze kolego gaz jak najbardziej.
wampiros
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 09 2001
Auto: Ford Focus 1.6 combi

25 Lip 2012, 04:34

To zależy gdzie zakładany i jaki.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Groźne parkowanie na chodniku
    Gdy znalezienie miejsca do parkowania w danej okolicy jest wyzwaniem, pomysłowość kierowców w zastawianiu chodników bywa zaskakująca. Tymczasem takie zachowanie kierujących może być bardzo groźne dla dzieci, ...

25 Lip 2012, 22:13

Oczywisce. Masz racje. U mnie tak sie sklada ze zakladalem w Bulgarii a butla jest wloska. Jak narazie jest ok.
wampiros
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 09 2001
Auto: Ford Focus 1.6 combi