27 Maj 2012, 10:21
Mam forda focusa 1.6 zetek Mój wynik spalania trasa 5,6-10l , normalna jazda dynamicznie 8l spali.
A w mieście to zależy od korków jak się jężdzi cały czas to do 12l spali. Ja mam jazdy cykl mieszany,to się mieszczę w 10l. Autko jest w miarę ekonomiczne ,miałem wiele aut i jak ktoś pisze że takie auto pali 6l to jest zwykły baran. Który kłamie,udało mu sie pewnie raz uzyskać taki wynik. A fakty są różne. Mam instalacje gazową Lowato i jestem bardzo zadowolony, i że fordy nie lubią gazu to już jest MIT!!! Zgadzam się zwykła instalacja się nie nadaje ,ale na sekwencji chodzi bardzo ładnie. Nie ma żadnej różnicy miedzy benzyną czy lpg, Tylko lpg pali 1l więcej od benzyny. W mojej firmie służbowe auta to fordy,i wszystkie są w gazie i one przejeżdzają po 200tys na gazie i się nic nie dzieje z żadna głowicą itd. Także jak jesteś autka pewny,to go kupuj i załóż instalacje ja dałem 2200zł. Zrobiłem 80tys i nawet filterka nie wymieniłem. Od założenia nawet nie jeżdziłem na żadne ustawiania. Zrobie 100tys to dopiero pojade to gazownika na przegląd. Pozdrawiam.