Ford Focus bujnie autem na nierównościach

21 Wrz 2012, 08:29

Witam wszystkich serdecznie!Do napisania tego tematu zmusiło mnie to,że mechanicy w moim mieście nie potrafią zdiagnozować usterki ..Problem polega na tym,że samochodem bardzo odczuwalnie buja na nierównościach,czasem też(ale niezwykle rzadko)można odnieść wrażenie,że tył lekko podskakuje..do tej pory wymieniłem:amortyzatory(tył),przednią prawą tulej wahacza i sworzeń Auto na chwile obecną nie posiada żadnych luzów w zawieszeniu a sprawność amortyzatorów na stacjach diagnostycznych jest bardzo dobra Przy teścię ręcznym amortyzatory przód jak i tył wracają natychmiast do góry ale autem chwile zabója na boki zanim sie ustabilizuje (na oko 2-3 razy i nie wiem czy tak ma być)dodam jeszcze,że amortyzatory z przodu po naciśnięciu na maskę wydają się być bardzo miękkie ciśnienie powietrza również prawidłowe po 2,2 barana opone.. Sam nie wiem,bo jedni mówią nawet,że TTTM ale nie jestem co do tego przekonany :( Powiedzcie mi proszę co powinieniem jeszcze sprawdzić i czy żeczywiścia Focus mk1,to taki wóz drabiniasty
Jacek49995
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 10 1985
Auto: Ford Focus mk1
Silnik: 1.6 Zetec 100KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

21 Wrz 2012, 11:18

Jest trochę drabiniasty,to prawda. A czy oprócz samego bujania na nierównościach występują jakieś niepokojące objawy? Zbieżność kół była ustawiana? Łożyska?
Turbopama
Początkujący

Prawo jazdy: 10 03 1996
Auto: BMW M3