Ford Focus C Max - naprawiać ponownie silnik?

28 Lut 2019, 16:07

Witam,
Proszę o poradę mam Forda Focusa C Maxa z 2004 roku i niestety jest pechowe. Pojemność silnika 1.8 i po zakupie założyliśmy w nim LPG. Mamy go ok 2,5 roku i co chwilę się coś psuje w nim i do niego dokładamy. Rozrząd, filtry oleje (wiadomo eksploatacja), alternator, zawieszenie etc. Niecałe pół roku temu robione było planowanie głowicy i 2 dni temu znów jest problem z silnikiem - korba poszła bokiem. Mechanik mówi, ze trzeba silnik wymienić. I teraz moje pytanie? Czy warto dalej ładować pieniądze" w to auto gdzie do naprawy jeszcze klimatyzacja - bo rok temu zapłaciliśmy 1500 pln i oczywiście tez nie działa dalej, amortyzatory wszystkie są do wymiany i niewiadomo co jeszcze. Czy sprzedać samochód jako uszkodzony i zainwestować w nowy samochód np. Forda Mondeo? Proszę o poradę :)
agnieshka717
Obserwowany

28 Lut 2019, 19:25

Ja bym się pozbył gruchota bo takie naprawy nie mają końca w niektórych przypadkach.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybrydowe 4x4 Lexusa - RX, NX, UX
    Japoński producent samochodów klasy premium, który wraz z wprowadzeniem w 1989 roku flagowego Lexusa LS podbił segment aut reprezentacyjnych limuzyn, w niespełna dekadę później de facto stworzył kategorię ...