mam pytanie focus 99rok diesel na wolnych obrotach mruga kontrolka oleju we wtorek mam usunąć tą usterke myslę że jest to zatkany smok pompy olejowej napewno miał ktoś inną wade ?
Jest też taka możliwość.Ale wtedy w filtrze oleju byłby syf.Sprawdz więc sam filtr.Olej też będzie wtedy brudny.Można jeszcze spróbować zalać silnik olejem 15W/40 i sprawdzić,czy lampka dalej będzie mrugać.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
dzięki za podpowiedż usterka usunięta obluzowany smok pompy olejowej i rurka ciśnieniowa z pompy do filtra na kolanku wszędzie są tam oringi i to sie wszystko poluzowało i wytarło na dodatek w tym modelu jest misa stalowa i oczywiście lekko w gięta byla do smoka
Dlaczego Octavia to jeden z najpopularniejszych modeli w Polsce? Škoda Octavia regularnie znajduje się w czołówce polskich rankingów sprzedaży, zdobywając serca kierowców niezależnie od wieku czy potrzeb. Wysoka pozycja Octavii nie jest dziełem przypadku, a ...
Kierowco, ustąp pierwszeństwa motocykliście Okres letni to pełnia sezonu motocyklowego, dlatego właśnie w czasie wakacji motocykliści najbardziej narażeni są na udział w wypadkach. Wielu tragicznych zdarzeń można by uniknąć dzięki poprawie bezpieczeństwa jazdy kierowców ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.