Ford focus Cmax 1.8 benzyna 2005r PROBLEM POMOCY

14 Sty 2013, 16:20

Witam odrazu napisze ze nie wiem do jakiego działu to zakfalifikować bo to zamotana sprawa jak co proze modelatorów o przekierowanie ale do sedna

Wiec mam forda c maxa 1.8 benzyna 96tys przebieg kupiłem tydzień temu śmigałem ok obroty były równe czasem jedynie dłużej kręcił ale po dodaniu gazu palił ... i nie gałs

Dzis zrobiłem serwis....Filtry świece klocki olej ... odpalił za pierwszym razem ładnie ... ujechałem troszkę i zaczęło się ... dojeżdżam do świateł na sprzęgle i gaśnie próbuje odpalić kręci kręci nic dopiero po dodaniu gazu odpala ....

Falują obroty na 700-900-800 czasem spadają jak na filmiku ok 300-400 -200 i GAŚNIE! nie mam pojęcia co jest komputer nic nie wykrywa świece ok, cewki ok...

mam 22 lata to pierwszy ford jestem laikiem co to może być :/... POMOCY

TU DODAJE FILMIK JAK TO WYGLĄDA
BNA
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Kraków
  • 14 Sty 2013, 17:40

Olej w porządku? Chodzi tak, jakby coś się od czegos odbijało. Falowanie obrótów spowodowane jest kilkoma czynnikami, ale nie dam sobie ręki uciąć
    Xyoz
    Początkujący

Prawo jazdy: 22 12 2011
    Przebieg/rok: 15tys. km
    Auto: Seat Toledo
    Silnik: 1.6 101km
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2001
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe Volvo V40 - pięć gwiazdek w Euro NCAP
      Nowe Volvo V40 otrzymało najwyższy wynik pięciu gwiazdek w teście zderzeniowym Euro NCAP. Wynik ogólny jest najlepszym odnotowanym kiedykolwiek przez instytut – 98% ochrony dorosłych pasażerów i 100% ochrony ...