02 Lip 2013, 09:05
Chciałbym kupić jeden z w/w samochodów.
Ford to w tej chwili oferta promocyjna (1,0 / 100KM) a Mitsubishi rocznik 2012 ale też nowy w wersji Invite (1,6 / 117KM).
Mam cały czas wątpliwości bo z jednej strony F znam od lat tyle że jest teraz posiada całkiem nowy silnik i nie wiadomo jak się będzie zachowywał po kilku latach eksploatacji (na razie dwa lata na rynku), bardzo dobre właściwości jezdne, większy i bardziej ustawny bagażnik, tempomat itd a z drugiej strony M z mocniejszym silnikiem (tyle czy lepszym?), bardzo przestronnym wnętrzem, klimatyzacją automatyczną i można powiedzieć od ręki. Koszt przeglądów podobny tyle że rozrząd i pasek nie do zdarcia w M.
Jechałem już M i prowadzi się ok, (krótki dystans i bez wyprzedzania innych samochodów) nie czułem różnicy między F. Dzisiaj lub jutro przejadę się F i porównam do tego co znam od lat.
Pod względem niezawodności/usterkowości wyczytałem że jest podobnie choć nie wiem czy blacha w M jest ocynkowana - zdarzają się opinię o kiepskim lakierze i szybko pojawiającej się rdzy.
Jeżeli ktoś miał do czynienia dłużej z tymi samochodami będę wdzięczny za opinie.