Ford Focus I - co to za część (zdjęcie)

31 Lip 2023, 05:08

Witam,
zamierzam kupić forda focusa I 1.4, potrzebuję auto na pół roku, max rok na dojazdy do pracy i poruszanie się po mieście. Znalazłem całkiem ładnego focusa w miarę dobrej cenie 3.8k, mam pytanie odnoście zdjęcia, które załączę, co to za część? - i pytanie czy występuje z dwóch stron. Widać, że już jest zżarta przez rdze, wymaga szybkiej wymiany, natomiast nie wiem za co ona odpowiada, pomożecie?
W sumie może od razu zadam pytanie: wygląda od spodu ten focus nawet, nawet, prawda?
Dziękuję bardzo i pozdrawiam.
Kreoon
Obserwowany

Zdjęcia: 0

31 Lip 2023, 08:35

jak jest z dwóch stron to wygląda na drążek kierowniczy. Akurat jest nad półosią napędowa. Zrób dokładniejsze zdjęcie czy idzie do koła. Poruszaj kierownicą i zobacz czy się rusza :) A jak to drążek to mimo że zardzewiały to nic mu nie będzie, on jest z pełnego materiału więc niemożliwe żeby przerdzewiał tak aby było to niebezpieczne, jak cię to boli oczyść papierem i pomaluj farbą nawet pędzlem aby zabezpieczyć.
markkk
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2000
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Lanos 1.4
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

31 Lip 2023, 17:54

Auto jest wystawione na sprzedaż i zastanawiałem się co to jest, więc zdjęć nie zrobię lepszych, mogę tylko sprawdzić na miejscu lepiej, dzięki za odpowiedź tak czy siak.
Kreoon
Obserwowany

31 Lip 2023, 19:31

To co na zdjęciu to drążek stabilizatora
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

23 Wrz 2023, 11:35

Kreoon napisał(a):Widać, że już jest zżarta przez rdze,

to tylko nalot, ten drążek to i za 5 lat będzie wyglaał tak samo, zżartego przez rdze to ty chyba nigdy nie widziałeś.
A jak ci przeszkadza to ta częśc jest wymienialna. :lol:
toyman40
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Jaki wpływ na kierowanie pojazdem ma choroba kierowcy?
    Czasami choroba może dawać podobne objawy jak upojenie alkoholem. Na przykład osoby chore na cukrzycę, w trakcie nagłego obniżenia poziomu cukru we krwi, tracą kontakt z otoczeniem, są osłabione, mają opóźnione reakcje. ...