Ford Focus I - co to za część (zdjęcie)

31 Lip 2023, 06:08

Witam,
zamierzam kupić forda focusa I 1.4, potrzebuję auto na pół roku, max rok na dojazdy do pracy i poruszanie się po mieście. Znalazłem całkiem ładnego focusa w miarę dobrej cenie 3.8k, mam pytanie odnoście zdjęcia, które załączę, co to za część? - i pytanie czy występuje z dwóch stron. Widać, że już jest zżarta przez rdze, wymaga szybkiej wymiany, natomiast nie wiem za co ona odpowiada, pomożecie?
W sumie może od razu zadam pytanie: wygląda od spodu ten focus nawet, nawet, prawda?
Dziękuję bardzo i pozdrawiam.
Kreoon
Obserwowany

Zdjęcia: 0

31 Lip 2023, 09:35

jak jest z dwóch stron to wygląda na drążek kierowniczy. Akurat jest nad półosią napędowa. Zrób dokładniejsze zdjęcie czy idzie do koła. Poruszaj kierownicą i zobacz czy się rusza :) A jak to drążek to mimo że zardzewiały to nic mu nie będzie, on jest z pełnego materiału więc niemożliwe żeby przerdzewiał tak aby było to niebezpieczne, jak cię to boli oczyść papierem i pomaluj farbą nawet pędzlem aby zabezpieczyć.
markkk
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2000
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Lanos 1.4
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

31 Lip 2023, 18:54

Auto jest wystawione na sprzedaż i zastanawiałem się co to jest, więc zdjęć nie zrobię lepszych, mogę tylko sprawdzić na miejscu lepiej, dzięki za odpowiedź tak czy siak.
Kreoon
Obserwowany

31 Lip 2023, 20:31

To co na zdjęciu to drążek stabilizatora
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

23 Wrz 2023, 12:35

Kreoon napisał(a):Widać, że już jest zżarta przez rdze,

to tylko nalot, ten drążek to i za 5 lat będzie wyglaał tak samo, zżartego przez rdze to ty chyba nigdy nie widziałeś.
A jak ci przeszkadza to ta częśc jest wymienialna. :lol:
toyman40
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Przyczyny wpadnięcia w poślizg podsterowny i nadsterowny
    W okresie jesienno–zimowym zdecydowanie zwiększa się ryzyko wpadnięcia w poślizg. Leżące liście, kałuże, śnieg i lód – to czynniki sprawiające, że ślizgamy się po nawierzchni. Należy jednak pamiętać o tym, ...
    BMW i3 Concept Coupe - nieograniczony dostęp do sieci
    Dzięki funkcjom systemu BMW i ConnectedDrive model BMW i3 Concept Coupe ma nieograniczony dostęp do sieci. Przy w pełni naładowanych akumulatorach układ napędowy BMW eDrive, w który wyposażono BMW i3 Concept Coupe, ...