Ford Focus II 1.6 TDCI 2007r. - cofnelo paliwo i nie odpala

28 Lip 2014, 08:33

Witam,
Od jakiegoś czasu, miałem pewien problem. Gdy auto postało dłuższy czas, było prawdopodobieństwo że wystąpi pewien problem, mianowicie cofało mi paliwo kilka/kilkanaście sekund po odpaleniu auta. Czasami pomagało trzymanie go przy odpalaniu na obrotach, spadaly o trochę i nagle wracało do normy, ale czasami padał i po wszystkim. Wtedy musialem po prostu odpalić zapłon żeby napompowało znowu rope i po 2-3 minutach odpalal, czasami wiecej. Wczoraj ta sytuacja się powtórzyła, lecz już niestety paliwa nie chce napompować z powrotem. Otworzyłem maskę, włączyłem zapłon i słyszę jak pompa chce coś pompować, ale nic nie może dostać i chodzi bez przerwy, cały czas dopóki nie wyłączę zapłonu. Zastanawiam się czy to nie wina totlanie zapchanego filtra paliwa, ale też nie chce wymieniać jak to może nie mieć kompletnie związku bo z tego co wiem był wymieniany 10k km temu. Jakieś sugestie?

Pozdrawiam
Maciej
NeO1291
Obserwowany

Prawo jazdy: 23 10 2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Focus II
Silnik: 1.6 TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Chika Kako i Lexus zmieniają reguły gry
    Chika Kako należy do najbardziej inspirujących kobiet w branży motoryzacyjnej. Stanowisko głównego inżyniera zajęła jako pierwsza kobieta nie tylko w Lexusie, ale w całej Japonii. To kobieta, która zmieniła ...