Ford Focus II 1.8 TDCI, warto?

23 Lut 2019, 15:39

Witam forum :)

Pojawiła się opcja kupna samochodu Ford Focus II 1.8 TDCI diesel 115 koni, przebieg 265 tysięcy km za 12000 zł.

Co sądzicie o tym aucie?
Kilka informacji, szukam samochodu do 15 tysięcy więc wiem, że dużych wymagań nie mogę mieć. Ford z rocznika 2008, brany z salonu i przez ten czas tylko jeden właściciel. Użytkownik nie za bardzo zna się na samochodach (jak ja) i wszystkie problemy były rozwiązywane w serwisie Boscha, Rozrząd wymieniany przy 200 tys. przebiegu. Generalnie samochód zadbany, swego czasu jeżdżone 30 tys km rocznie, teraz mniej.

Będę wdzięczny za wszystkie opinie.
HowardRoark
Nowicjusz

24 Lut 2019, 16:24

Jakiś link do ogłoszenia?

Ogólnie rzecz biorąc to szału nie ma, stary silnik systematycznie unowocześniany. Jego jedyną zaletą jest to, że do końca nie miał DPF, posiadał natomiast awaryjny układ wtryskowy.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

24 Lut 2019, 16:49

Lepszym wyborem w focusie będą diesle 1.6 i 2.0 konstrukcji psa.
Ale to czy diesel będzie dla Ciebie odpowiedni to już kwestia jak zamierzasz użytkować to auto
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

24 Lut 2019, 17:03

Jeżeli masz pewność co do auta to warto się zainteresować, auto w sumie ok biorąc pod uwagę całokształt i rocznik do ceny, silnik ten przy wyższych przebiegach cierpi na awarie Turbo i układu paliwowego
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hennessey Venom GT - najszybszy samochód świata
    Najszybszy samochód świata Hennessey Venom GT osiągnął prędkość 435.31 km/h (270.49 mil/godzinę) 14 lutego tym samym ustanawiając światowy rekord prędkości dla 2-miejscowego samochodu sportowego. Test podczas którego ...
    Crossover Yaris Cross – hybryda 4x4
    O tym, że cały świat pokochał SUV-y, wiemy od dawna. Wypierają one różne inne rodzaje samochodów z ich tradycyjnych funkcji i segmentów rynkowych. Na przykład managerowie chętnie zamieniają prestiżowe ...