REKLAMA
Dzień dobry, jak w temacie rozważam zakup jednego z tych aut.
Silnik: 1.6, roczniki 2008-2010 i które z nich jest lepszym wyborem?
Focusa znam doskonale z poprzedniej generacji bo miałem mk1 i wiem że to się doskonale prowadzi. Z tego co czytam mk2 nie ma jakiś wielkich wad konstrukcyjnych i jest dobrym wyborem. Po lifting wygląda genialnie tylko ciężko znaleźć fajną wersję z tym silnikiem.
Megane jest konstytucją nowszą(2008 vs 2004 czy tam 2005) no i jest francuzem a wiadomo jaka jest opinia więc szybko traci na wartości. Bardzo mi się podoba bryła samochodu, ciekawie zaprojektowane zegary i na duży plus zawsze jest bogatsze wyposażenie niż we Focusie. Ponoć bardzo poprawiono jakość wykończenia i ogólnie całego samochodu ale nie obyło się bez błędów(pękające szyby )
Jestem raczej zdecydowany na zakup jednego z tych aut bo konkurencja nie ma nic ciekawego. Przepłacać za Golfa czy A3 z kiepskim 1.6 nie mam zamiaru. Bravo II ma kiepskie skrzynie i słabo wypada w niezawodności, Astra J jest nieco ponad budżet i z silnikiem 100km nie jedzie(ciężka krowa). Japońskie propozycje odrzucają mnie wyglądem a koreańskie wykończeniem.
Samochód będę sprowadzał z Niemiec od prywatywnego właściciela.
Kwestia tylko które wybrać?