Ford Focus II (ZX4 - wersja amerykańska)

07 Cze 2008, 22:26

Witam,

Noszę się z zamiarem kupna Forda Focusa ZX4 od jakiegoś czasu, ale nie mam pojęcia co wybrać. Przerzucam kolejne ogłoszenia i naprawdę nie wiem za bardzo na co zwrócić uwagę. Weźmy na przykład te dwa auta:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Oba pochodzą od tego samego sprzedawcy, oba w stanie bardzo podobnym, przebiegi można powiedzieć małe, a dwie różne ceny. Czy w ogóle sprzedawcy w Polsce sprowadzają niebite auta z USA? Jeśli oba auta są sprowadzone to dlaczego jedno ma rejestrację z okolic szczecina, a drugie z kolbuszowej (podkarpackie). Czy to są auta, które już jeździły po polskich drogach, czy zostały przywiezione, zarejestrowane i czekają na kupca? Tyle pytań i na żadne nie znam odpowiedzi. Widzę, że takiego Focusa 2006-2007 można kupić od 22000pln do 35000pln. Czym się kierować w przypadku kupna takiego samochodu?

Albo weźmy za przykład takiego focusa:

[link do oferty na Allegro wygasł]

Cena jak dla mnie wybitnie niska jak na taki rocznik, przebieg. Tutaj sprzedawca napisał, że to auto posiada silnik mazdy. Czy rzeczywiście te Focusy mają montowane japońskie silniki??? Na zdjęciu z otwartą maską widać, że logo Ford odpada. :/

Proszę o jakiekolwiek wskazówki, abym jakkolwiek mógł zawęzić obszar poszukiwań. Czy w ogóle z takich aukcji można się czegokolwiek dowiedzieć?

Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam,
goodghost
goodghost
Nowicjusz

Miejscowość: Krakow

07 Cze 2008, 22:39

Witam,

z Usa naprawde mozna dorwac auto w atrakcyjnej cenie. Widzę że rozgladasz sie za ZX4 (zupelnie nie wiem czemu, przeciez sa brzydkie :D).
Sam mam na sprzedaż auto z usa Focusa Zx3, 2.0 benz. 2005 rok za 26k zł.
Kupujac auto z usa licz sie z tym, że cos z nim bylo nie tak, albo po stluczce, wypadku, badz tez po powodzi. Na temat japonskich silnikow w amerykanskich wozach nic mi nie wiadomo :p wydaje sie to co najmniej dziwne.
Pozdrawiam i zachęcam do obejrzenia mojego Forda ;-)
Qrczaczek
Nowicjusz

08 Cze 2008, 08:52

nie dzięki, o gustach się nie rozmawia, a hedgeback mi się w ogóle nie podobają, tylko sedan, ale to nawet dobrze, bo jest trochę mniej do wyboru.

ktoś jeszcze może coś poradzić?
goodghost
Nowicjusz

Miejscowość: Krakow
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...