07 Cze 2008, 22:26
Witam,
Noszę się z zamiarem kupna Forda Focusa ZX4 od jakiegoś czasu, ale nie mam pojęcia co wybrać. Przerzucam kolejne ogłoszenia i naprawdę nie wiem za bardzo na co zwrócić uwagę. Weźmy na przykład te dwa auta:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Oba pochodzą od tego samego sprzedawcy, oba w stanie bardzo podobnym, przebiegi można powiedzieć małe, a dwie różne ceny. Czy w ogóle sprzedawcy w Polsce sprowadzają niebite auta z USA? Jeśli oba auta są sprowadzone to dlaczego jedno ma rejestrację z okolic szczecina, a drugie z kolbuszowej (podkarpackie). Czy to są auta, które już jeździły po polskich drogach, czy zostały przywiezione, zarejestrowane i czekają na kupca? Tyle pytań i na żadne nie znam odpowiedzi. Widzę, że takiego Focusa 2006-2007 można kupić od 22000pln do 35000pln. Czym się kierować w przypadku kupna takiego samochodu?
Albo weźmy za przykład takiego focusa:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Cena jak dla mnie wybitnie niska jak na taki rocznik, przebieg. Tutaj sprzedawca napisał, że to auto posiada silnik mazdy. Czy rzeczywiście te Focusy mają montowane japońskie silniki??? Na zdjęciu z otwartą maską widać, że logo Ford odpada. :/
Proszę o jakiekolwiek wskazówki, abym jakkolwiek mógł zawęzić obszar poszukiwań. Czy w ogóle z takich aukcji można się czegokolwiek dowiedzieć?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam,
goodghost