Ford focus kombi TDI ? i cena nie za mała ?

11 Lut 2010, 18:24

Witajcie jak wiecie szukamy samochodu opla lub fokusa i szukając fokusa kierowaliśmy się tym by był to 1,8 TDDI ale obecnie trafia nam się TDI i niewiemy czy to też dobry silnik prosze o poradę

a w ogóle co sądzie ford focus kombi za 14,900 to rozsądna cena to nie za mało nie kupie jakiegoś zgrata ?
Ostatnio edytowany przez jasko196, 14 Lut 2010, 22:10, edytowano w sumie 1 raz
jasko196
Początkujący

Miejscowość: bielsko

11 Lut 2010, 22:43

Rok temu miałem możliwość kupna Foki 10 letniej w silniku 1.8 TDDI po wymianie turbiny za 15900 zł. Jest to zatem możliwe, abyś dostał takiego Focusa.

A co to za silnik TDI w Fordzie?
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

11 Lut 2010, 23:11

Ford Focus kombi za 14900 to mi nic nie mówi... Jaki rocznik, wyposażenie? Podaj link do ogłoszenia. Silniki diesla są tylko 2: TDDi i TDCi. Jak ktoś pisze TDI to się zwyczajnie nie zna.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

12 Lut 2010, 09:40

Kubuch napisał(a):Ford Focus kombi za 14900 to mi nic nie mówi... Jaki rocznik, wyposażenie? Podaj link do ogłoszenia. Silniki diesla są tylko 2: TDDi i TDCi. Jak ktoś pisze TDI to się zwyczajnie nie zna.

No właśnie też się zdziwiłam bo też myślałam że są 2 ale już kilka gości ma auta z silnikiem TDI oto link do ogłoszenia [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
jasko196
Początkujący

12 Lut 2010, 11:24

W Polsce utarło się coś takiego, że każdy diesel to TDI. Ten Focus co zalinkowałaś to TDDI. Zdjęcia kiepskie. Jedyne co mogę powiedzieć to skręcony licznik i jakaś przygoda przodem (inna atrapa chłodnicy i zderzaka).
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

12 Lut 2010, 13:54

Kubuch dlaczego sądzisz że przygoda z przodem,oglądam własnie Focusy z 2001r na alle i większość wygląda tak jak ten.A co do tego Focusa cena wydaje sie być przystępna jak na ten model,ale pamiętaj że auto jest sprowadzone więc do ceny dojdzie jeszcze koszt rejestracji w Polsce 250zł.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault Type B - 120 lat modelu
    Sztywny dach nadawał samochodowi zaskakujący wygląd jak na dzisiejsze normy. Był prawie równie wysoki co długi. Nadwozie miało długość 1,9 metra (czyli o 50 cm mniej niż nowoczesne Renault Twizy) i imponującą wysokość ...
    Z tymi samochodami właściciele nie chcą się rozstawać
    Wygląda na to, że właściciele aut Toyoty to ludzie najbardziej lojalni. Przynajmniej wobec swoich samochodów. Portal iSeeCars.com, badający amerykański rynek samochodowy, opublikował listę 15 aut najczęściej posiadanych ...

12 Lut 2010, 14:56

Przeczytaj barol mój poprzedni post jeszcze raz. Atrapy chłodnicy i zderzaka muszą być takie same tzn. zderzak w paski to chłodnica też w paski, zderzak paster miodu i chłodnica plaster miodu a ten ma zderzak w paski a chłodnica plaster miodu.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

12 Lut 2010, 15:09

zgadzam się z Kubuchem w 1000% :mrgreen:
na pewno ma coś nie tak poszukaj coś z polski z oryginalnym przebiegiem :razz:
janow4
Początkujący

Miejscowość: mława

12 Lut 2010, 15:24

Ja tam niewiem,więc wychodzi że na alle jest w brud bitych Focusów z przodu.
Tutaj dwa dość dobrze prezentujące sie Focusy:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

12 Lut 2010, 15:32

mój mąż właśnie oglądać pojechał ten [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

i ten [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

zobaczymy

jak dzwoniłam do gościa z tego pierwszego linku to mówił że ma przebieg udokumentowany i troszkę nadkola zaczynają z tyłu gnić i drzwi były konserwowane ale jest to prywaciaż i na codzień jeżdzi tym autkiem

a ten drugi to zaś komis i auto w komisie już 2 miesiące stoi ale gościu zaś mówi że idealne także niewiem zobaczymy
jasko196
Początkujący

12 Lut 2010, 16:19

barol91 napisał(a):Tutaj dwa dość dobrze prezentujące sie Focusy

Proszę Cię... Jak one się dobrze prezentują to ja nie chcę widzieć tych co się prezentują źle...

jasko196 napisał(a):jak dzwoniłam do gościa z tego pierwszego linku to mówił że ma przebieg udokumentowany

Przebieg udokumentowany ma tylko tą dokumentację można sobie schować w... Pomnóż ten jego przebie x 2 i będziesz wpobliżu realnego (patrz kierownica) ;) Drzwi pasażera po stronie kierowcy mają inny odcień. Wogóle auto prezentuje się fatalnie na foto.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

12 Lut 2010, 18:29

W dzisiejszych czasach można łatwo podrobić nawet książke serwisową więc przebiegu nigdy nie będziemy pewni na 100%.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

12 Lut 2010, 18:56

mąż jednak nie kupił tego samochodu z pierwszego linku ale gościu od razu po naszym odjeździe go zdjął z ogłoszeń dziwne :) a autko z tego 2 linku to jutro dopiero obejżymy bo dziś było zamknięte :)
jasko196
Początkujący

13 Lut 2010, 10:37

Może termin ogłoszenia sie skonczył,może znalazł sie kupiec :lol: a może poprostu już nie chce sprzedać :lol:
Barol
Awatar użytkownika