Ford Focus - mały defekt, duży problem

13 Gru 2009, 13:16

W świeżo zakupionym przezemnie aucie mam problem z uszkodzonym fragmentem deski rozdzielczej. Wcześniej była tam naklejka którą zdjąłem, po jej doklejeniu został ślad kleju butaprenu i wytarte matowe miejsce. Proszę o pomoc, porady co można z tym zrobić nie naklejając szpecących naklejek. Może orientuje się ktoś czy są gdzieś specjalistyczne warsztaty które zajmują się renowacją tworzyw/tapicerek? Czy może idzie gdzieś dostać okleinę o takiej samej lub łudząco podobnej strukturze i kolorze?

Zdjęcie
Zdjęcie
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

15 Gru 2009, 03:26

Jeżeli plama jest tłusta to spróbuj Ludwikiem, a następnie Cif-em. Żadnych rozpuszczalników.
liluniek
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

15 Gru 2009, 14:27

Znalazłem dzisiaj warsztat który zajmuje się niby takowymi naprawami tworzyw i tapicerek. Wstępnie powiedzieli mi że koszt takiej naprawy (dają okleinę) będzie wynosił 150 zł. Zastanawiam się nad tym bo jeśli miałoby to być profesjonalnie wykonane niemalże bez śladu to dałbym to zrobić.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

15 Gru 2009, 18:37

Krikus, możesz w interku kupić piękne fornirowe okleiny drewnopodobne do każdego praktycznie modelu auta,już przygotowane, tylko do samodzielnego montażu.Wybierasz sobie np.ciemny orzech,jasny orzech,aluminium ,mahoń i naklejasz. komplet kosztuje ok.180 zł :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne