Ford Focus Mk1

07 Gru 2015, 19:56

Witam, Przy oględzinach Forda Focusa 1.8 115KM kombi, rok 1999 zauważyłem takie mankamenty jak:
- przy zmianie biegu po naciśnięciu sprzęgła wchodzi na wysokie obroty
- jak jest rozgrzany silnik to nie odpala za pierwszym razem
- wskazówka prędkościomierza opada po pewnym czasie
Jakie naprawy mogą czekać po ewentualnym zakupie?
Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
prz3mek07
Nowicjusz

Auto: Nie mam

07 Gru 2015, 21:54

A na progi patrzyłeś? Bo według mnie ruda je już łapie..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

07 Gru 2015, 21:58

jest zaskakująco dobrze z blachami, nie ma oznak korozji... progi też niczego sobie ;) tylko te mankamenty natury technicznej. sprzedawcy to nie przeszkadza bo dużo nie jeździ i się przyzwyczaił ale dla mnie (nie znam się na mechanice samochodowej) może się okazać porażką. i na tą chwilę mnie to zniechęca dość poważnie.
prz3mek07
Nowicjusz

Auto: Nie mam

09 Gru 2015, 08:58

Wyglada na uszkodzony czujnik walka rozrzadu, po wymianie powinien palic normalnie. Obroty to byc moze krokowiec do czyszczenia.
Jesli chodzi o wskazowke, to nie mam pojecia... albo nie rozumiem co napisales :mrgreen:
Jak kupic auto z Niemiec -->PRIV
kalik
Aktywny

Prawo jazdy: 3- 0- 0
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mondeo IV Turnier
Silnik: 2.0TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Warsaw Oldtimer Show 2019 / zdjęcia z targów
    W drugi weekend majowy mieliśmy możliwość odwiedzić szóstą już edycję Warsaw Oldtimer Show VI 2019 która odbyła się w pawilonach wystawienniczych Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie pod Warszawą. To największe targi ...