Ford Focus mk1 Wyciek płynu chłodniczego po zgaszeniu auta.

29 Lut 2020, 20:08

Witam, dzisiaj po jeździe autem zauważyłem wyciek płynu chłodniczego z auta. Dzieje się to od razu po zgaszeniu auta lub po odkręceniu korka od zbiornika wyrównawczego(na zgaszonym silniku). Wyciek jest gdzieś pod kolektorem(nie widać dokładnie gdzie) i spływa po misie olejowej. Co może być tego powodem? Uszczelka pod głowicą, zapowietrzony układ chłodniczy, pęknięty wąż, czy zupełnie coś innego?
szymon4710
Obserwowany

• 01 Mar 2020, 10:07

Podczas pracy silnika nic nie wycieka? Trochę dziwne bo po zgaszeniu silnika ciśnienie będzie malało w układzie chłodzenia.

Jaki tam masz silnik? Sprawdziłeś wszystkie łącza na wężach układu chłodzenia które są powyżej kolektora?
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!

01 Mar 2020, 10:45

Benzyna 1.6
    Gdy silnik pracuje wszystko jest w porządku i nic nie wycieka. Wszystkie łączenia do których jest dostęp sprawdzałem i nie ma wycieku.
    szymon4710
    Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jedziesz na majówkę? Umyj auto!
      Utrzymanie w czystości szyb i świateł to obowiązek każdego kierowcy, ponieważ widoczność ma wpływ na bezpieczeństwo jazdy. Zapowiadana na majówkę zmienna pogoda powinna zmobilizować prowadzących auta do skontrolowania ...