14 Sty 2012, 11:28
Witam wszystkich mam na imię Paweł, założyłem tu konto gdyż chodzę z zamiarem kupna "nowego" samochodu i szukam fachowej porady i opinii na temat modelu który sobie "upatrzyłem"
Mianowicie interesuje mnie samochód Ford Focus Mk2. Chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej na temat tego modelu, jego wadach i zaletach i czy w ogóle warto inwestować w ten model.
Do rzeczy: samochód mam zamiar kopić dopiero na przełomie lata/jesieni, więc jeszcze mam sporo czasu ale już teraz chce się dobrze zorientować. Kwota jaką mam zamiar przeznaczyć na zakup to ok 17-20 tyś. zł. Myślę o sprowadzeniu uszkodzonego autka z zagranicy i wyremontowaniu go w Polsce. Interesuje mnie benzyna gdyż chcę i tak założyć instalacje gazową.
I tu pojawia się szereg pytań ? Czy warto kupować właśnie ten model ? a może w tej cenie lepiej kupić coś innego ? jechać po uszkodzonego za granicę ? zakładać LPG ? Jak to autko tak ogólnie się sprawuje: zawieszenie, układ jezdny, silnik, czy jest wadliwe ?
Prawdę powiedziawszy wybrałem ten samochód gdyż bardzo podoba mi się jego bryła (mówię o hatchback-u) oraz jego wnętrze i ergonomia.
Bardzo prosze o porady i wskazówki na moje pytania. Szczerze nie znam się za bardzo na samochodach a chciałbym dokonać "dobrego" zakupu. Liczę na to że odezwą się szczęśliwi posiadacze tego modelu i powiedzą mi co nie co o nim.
Z góry bardzo dziękuję wszystkim odwiedzającym mój post którzy poświęcili swój czas na jego przeczytanie i pomogą rozwiać moje wątpliwości i pytania.
Pozdrawiam serdecznie Paweł.