21 Cze 2016, 14:39
Dzień Dobry,
jestem na etapie zakupu samochodu, budżet jaki chcę przeznaczyć to maksymalnie 30 000. Dzisiaj byłem oglądać Forda Focusa 1.6 Diesel 2012 rok, auta wygląda prawie idealnie, wszystkie najważniejsze elementy ( wliczając rozrząd ) dopiero co wymienione, jedyny mankament to liczba przejechanych kilometrów - 240 000 tyś. Dla takiego laika jak ja jest to mocno przerażające i wręcz zniechęcające do zakupu. Auto było na bieżąco serwisowane, wszystko jest udokumentowane, auto stoi w sprawdzonym komisie w którym robi między innymi mój znajomy więc nie ma mowy odnośnie oszustwa na papierach itd. Bardzo proszę o opinie specjalistów czy taki przebieg bardzo negatywnie wpłynie na dalszą eksploatację, czy faktycznie wysoki przebieg przy dobrym i systematycznym serwisie jest taki straszny ? Zdecydowałem się na auto z Polską historią po obejrzeniu kilka dni temu "igły" z 2015 roku która ostatecznie okazała się wrakiem przeznaczonym we Francji do kasacji, mało tego "gołym" okiem było widać, że auto ma na sobie co najmniej 4 kolory. Wracając do tematu bardzo proszę o opinie w w/w temacie oraz o ewentualne sugestię co według użytkowników można było by kupić w tym zakresie cenowym ( jakie autko było by najbardziej optymalne ).