Ford Focus MK3 2016r 2.0 Ecoboost 250 koni - opinie, warto?

13 Cze 2021, 20:59

Witam ...Mieliście może doczynienia z fordem focusem ST mk3 2016 rok 2.0 Ecoboost250 koni? Jakieś opinie o tym modelu. Z góry dzięki!
Bartek700
Obserwowany

14 Cze 2021, 12:04

Prowadzi się fajnie, a moc potrafi przyprawić nam uśmiech na twarzy :) Jeżeli chodzi o wnętrze to uważam że fotele Recaro mają świetne trzymanie boczne i do tego są całkiem wygodne nawet przy dłuższej jeździe. Bardzo fajnie reaguje w nim układ kierowniczy w którym masz wrażenie że cały czas czeka na twój ruch :) Napęd wędruje na przednie koła co przy tej mocy często kończy się szukaniem trakcji i tu trzeba nauczyć się odpowiedniego operowania pedałem gazu bo już przy 2tyś. obrotów masz dostępne koło 360Nm, a to naprawdę sporo jak na doładowany silnik benzynowy. Dla mnie osobiście jak miałem okazję przejechać się tym modelem to na nic nie mogłem za bardzo narzekać ale dwie rzeczy które trochę mnie denerwowały to szybkie tracenie trakcji i dwa zbyt długie przełożenia jakie trzeba wykonać drążkiem zmiany biegów podczas zmiany przełożeń.

Kupujesz auto używane więc musisz zwrócić uwagę na jego stan bo tu naprawy nie będą tanie więc dobrze jest poszukać egzemplarza o który właściciel dbał.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Aston Martin Vanquish Vision
    Ten zupełnie nowy model Astona Martina będzie się wyróżniał centralnie umieszczonym silnikiem z tyłu Jest to całkowicie nowa konstrukcja która została zbudowana od podstaw i nie bazuje na żadnym z poprzednich ...
    Mitsubishi Lancer najbardziej niezawodnym modelem
    Mitsubishi Lancer zostało uznane przez specjalistów z firmy Warranty Direct za najbardziej niezawodny model ostatnich 15 lat. Obchodząca 15 urodziny firma poddała analizie ponad 200 tyś. aktualnych i wygasłych polis ...