Ford Focus naprawy w ASO i VIN

04 Maj 2009, 20:15

Witam tydzień temu kupiłem Focus 2004 1,6B, z przebiegiem 153 tys.km., po firmowy więc serwisowany w ASO (ostatni wpis w książce serwisowej 138 tys. km).

Teraz podobno miał robiony rozrząd, ale papieru (faktury czy coś) na to nie mam.

Zadzwoniłem więc dziś do ASO czy jak podjadę z książką serwisową i po VIN-ie to czy dostane informacje jakie naprawy były wykonywane dostałem odpowiedź od jakiejś kobiety, że tak. Podjechałem około godziny 18, był jakiś dupek, pytam go o to, a on mi na to, że nie mogą mi udzielić takich informacji, bo mają takie zalecenie od Ford Polska.

Wkurwił mnie mocno. Jutro zadzwonię do Ford-a i się dowiem czy tak jest.

Co mi radzicie?

Dodam, że to Lublin ASO nazywa się Nova.
Lukxxx
Początkujący

Miejscowość: Lublin

05 Maj 2009, 22:01

Jeżeli samochód jest twój masz od niego dokumenty to nie powinni ci robić żadnych problemów z udostępnieniem takich informacji.

Sam ostatnio mając VIN auta sprawdzałem ale było to VOLVO zadzwoniłem podałem numer, miła Pani z którą rozmawiałem powiedziała że sprawdzi i oddzwoni trwało to jakieś 10 min. i wszystkiego się dowiedziałem ;) (warunkiem jest serwisowane auto)
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Octavia Scout 2.0 FSI - dane techniczne
    Skoda Octavia Scout powstała na bazie modelu Octavia kombi ktora wyposaźona była w napęd 4x4. Wersja Scout miała inny styl i większe umiejętności do jazdy w terenie. Odpowiednio przygotowane nadwozie pozwoliło na uzyskanie ...