Ford Focus nie działa elektryka

10 Maj 2010, 17:54

Witam.
Ostatnio zauważyłem, że nie świecą mi lampki oświetlenia tablicy rejestracyjnej, myślałem, że są spalone więc je wymieniłem, ale to nie pomogło. Wziąłem się za sprawdzanie bezpieczników, niestety nie miałem schematu więc zacząłem sprawdzać wszystkie po kolei. Najpierw w silniku a potem we wnętrzu auta. W końcu znalazłem spalony bezpiecznik, wymieniłem i oświetlenie tablic działa. Tylko, że po tym wszystkim, nie działają mi elektryczne szyby, elektryka lusterek, spryskiwacze i cały czas świeci się lampka od podgrzewania przedniej szyby,nie da się jej wyłączyć. Dodatkowo wydaję mi się, że po przekręceniu kluczyka zaświeca się jakaś nowa kontrolka , coś w kształcie koła z trzema ramionami w środku i wykrzyknikiem (świeci na żółto) Gaśnie za moment razem z innymi kontrolkami. Proszę o pomoc.
Ostatnio edytowany przez artur14 11 Maj 2010, 17:04, edytowano w sumie 2 razy
artur14
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

10 Maj 2010, 21:03

Jeśli wyciągałeś wszystkie bezpieczniki po kolei to może nie styka teraz któryś od elektrycznych szyb.

W moim focusie też miałem problemy z kontrolkami na desce rozdzielczej, potem już przestały działać nawet prędkościomierz i obrotomierz, pomogła wymiana licznika na nowy - podobno to bolączka focusów (mój 1,8 tdci 2003)
Komfort i bezpieczeństwo w standardzie
artt
Nowicjusz

11 Maj 2010, 07:41

Wyciągnij ten bezpiecznik, który był spalony i zobacz czy elektryka wróci do normy?
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

11 Maj 2010, 17:05

Już wszystko działa. Temat można zamknąć!
artur14
Nowicjusz

11 Maj 2010, 17:08

Może dla potomnych napisz co było?
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

12 Maj 2010, 18:11

Dokładnie to nie wiem, ale coś z dwoma bezpiecznikami było nie tak.
artur14
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Honda NSX hybrid - 2,6 sek., 581 KM
    Legendarny, najszybszy model Hondy w wielkim stylu powrócił po ponad 10 latach przerwy, debiutując w 2015 roku na Salonie Samochodowym w Genewie. Napędza go hybryda, będąca połączeniem turbodoładowanego silnika 3.5 ...