Ford focus - wady i zalety

16 Lut 2008, 13:49

posiadaczy focusow prosze o opinie na temat sprawowania sie autka a takze o jego ewentualnej awaryjnosci

pozdrawiam!
passat:)
gateway1
Nowicjusz

Auto: Nie mam

16 Lut 2008, 16:01

Focus I czy II?
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia

19 Lut 2008, 16:38

II :)
passat:)
gateway1
Nowicjusz

22 Lut 2008, 18:56

Ford gów** wort ..:D
sirf3ar
Początkujący
Awatar użytkownika

22 Lut 2008, 21:17

Do zalet Focusa należy zawieszenie (Nowe volvo s40 z niego korzysta) także silniki TDCi mało palą i są dynamiczne. Do wad głównie należy jakość wykończenia i kiepska blacha (zabezpieczenie) która potrafi korodować.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

20 Kwi 2008, 09:41

Od niedawna jestem posiadaczem nowego focusa, po prostu rewelacja, zawieszenie super, prowadzi się jakby był "przyklejony" do drogi, bardzo dobrze wyposażony w relacji do ceny, jak na razie zauważyłem, że w wersji benzynowej trochę za duże zużycie paliwa szczególnie przy włączonej klimie. Ale muszę to jeszcze zweryfikować na długich trasach.
tom2704
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Honda NSX
    Pierwsza generacja Hondy NSX była autem niezwykłym. Przełomowe nadwozie wykonane w całości z lekkiego aluminium, silnik V6 znajdujący się za plecami kierowcy i niezwykłe właściwości jezdne wywoływały zachwyt. NSX powróciło ...
    Kierowco, uważaj na dzieci!
    Część uczniów jeszcze w tym tygodniu chodzi do szkół, a w piątek będzie zakończenie roku szkolnego. Dla kierowców oznacza to konieczność zachowania wzmożonej czujności. Co roku najwięcej wypadków ...