Ford Focus - wart uwagi czy podejrzany?

16 Mar 2009, 16:44

witam
znalazłem 3 ogłoszenia sprzedaży Forda Focusa:
1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3. [link do oferty na Allegro wygasł]

Szczególnie interesuje mnie ten pierwszy, jednak zastanawiam się czy cena nie jest podejrzanie niska. Można jakoś na podstawie tych ogłoszeń wywnioskować czy auta są godne uwagi? Ja się na tym nie znam, kupuję swój pierwszy samochód ;)
yakuna
Nowicjusz

Miejscowość: szn

16 Mar 2009, 16:57

Ten pierwszy focus jest 3D więc cena jest w miare OK. Poza tym to ja nie jestem magik by po zdjęciach poznawać co nie tak.
Joter
Aktywny

16 Mar 2009, 16:59

1. ładny, ale silnik za słaby, nie pokazana prawa strona auta
2. zaniedbane auto jak to z Francji
3. takze ładny, silnik słaby, nie zaznaczone, ze bezwypadkowy wiec trzeba sie pytac czy cos było

widze, ze dysponujesz ładnym budzetem jak na focusa
ja bym na Twoim miejscu szukał z silnikiem 1.6 albo 1.8tddi :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

16 Mar 2009, 18:31

Również polecam 1.8 TDDI silnik jak najbardziej ok.
stasiowski121

16 Mar 2009, 23:19

widze, ze dysponujesz ładnym budzetem jak na focusa

nie wiem czy taki ładny... chcę kupić auto z 2003 lub 2004 roku i z niedużym przebiegiem a Focusy o takich parametrach kosztują przeważnie powyżej 18 tys. ja z kolei chciałbym się zmieścić w tej kwocie ;)

ja bym na Twoim miejscu szukał z silnikiem 1.6 albo 1.8tddi

aż tak bardzo nie potrzebuję mocnego silnika. jak mówiłem to moje pierwsze auto więc byle jeździł, nie psuł się i mało palił ;)

rozumiem w takim razie, że ten pierwszy Focus jest wart rozważenia?
i jeszcze jedno odnośnie tego trzeciego. na zdjęciu silnika widać, że jest on troszkę przybrudzony. od czego to zależy, że jedne auta o tym samym przebiegu mają czysty silnik a drugie zabrudzony?
yakuna
Nowicjusz

17 Mar 2009, 10:25

yakuna napisał(a):od czego to zależy, że jedne auta o tym samym przebiegu mają czysty silnik a drugie zabrudzony?

Od tego czy sprzedający silnik umył czy nie...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

17 Mar 2009, 14:55

ja bym sie tak tym przebiegiem nie suguerował jak 90% kupujacych w Polsce bo i tak moze byc skrecony
moj brat roku temu kupił focusa tddi co miał wtedy 191tkm, a teraz ma juz ponad 200k i jakos narazie jest wszystko w porzadku

to, ze kupisz z małym przebiegiem nieznaczy, ze nie bedziesz miał problemow :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

18 Mar 2009, 00:30

niestety z Focusów podanych w pierwszym poście nic nie wyszło, znalazłem kilka kolejnych ofert i znów to samo pytanie - która z nich wydaje się być godna uwagi a którą lepiej sobie odpuścić :?:

1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
4. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
5. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
6. [link do oferty na Allegro wygasł]

poszukiwania rozszerzyłem na rocznik 2002 jako, że w '03 i '04 trudno znaleźć coś w atrakcyjnej dla mnie cenie. przypomnę też, że silnik raczej ma być ekonomiczny niż mocny :wink:
yakuna
Nowicjusz

18 Mar 2009, 14:24

cała seria aut 6-7 letnich z przebiegami dla dwulatka. Zadziwiajace, że ktos sprzedaje auta ledwie dotarte.
Joter
Aktywny

18 Mar 2009, 17:15

no widze, ze kolega sie uparł na mały przebieg, wiec jedz ogladaj kupisz, a pozniej sie okaze ze auto ma ponad 200tys przebiegu :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany