Ford galaxy lpg

11 Lis 2010, 22:12

Pomocy panowie mam problem tylko nie wiem jaki . Silnik 2.3 bezyna +lpg około 2miesiące i auto przerywa wiec wymieniłem świece potem kable i cewki i był spokuj przez jakies 12,000km i znów sie zaczeło byłem na ustawieniu i niby jest wszystko ok to ja juz nie wiem co robic jest to moje pierwsze auto z lpg i chyba ostatnie jak tak dalej bedzie pozdrawiam
zima
Nowicjusz

Miejscowość: gorzów wlkp

12 Lis 2010, 08:01

Nie na pisałeś nic konkretnego więc jak ktoś ma Ci pomóc jest kilka osób co znają się na LPG ale musisz podać szczegóły jaka instalacja, ile przejechane na instalacji, jak jeździ na Pb?
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

12 Lis 2010, 08:55

Przewody i cewkę dałeś ori czy jakieś chinole? Jak chinole to stawiam, że się skończyły...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

16 Lis 2010, 00:07

Nowe kable Wn,np bosch i do tego świece platynowe i będziesz miał święty spokój.Wielokrotnie wymieniałem kable WN na gwarancji do czasu zmiany świec na oryginalne/platynowe.Ford zaleca ww świece,wymiana co 60tkm,w praktyce wytrzymują 100tkm i więcej.
Leopard
Początkujący

Miejscowość: zachodniopomorskie

16 Lis 2010, 09:31

Częsty problem w tym aucie to wiązka.
andrzej_124
Stały forumowicz

16 Lis 2010, 20:22

opowiem jaki banalny problem mjal kolega w nissanie ,podobne objawy jakie opisal zakladajacy ten temat.
Jadac autem zaczynalo przerywac ,potem dochodzilo nawet do tego ze auto gaslo ,musial zjechac i odpalic na bp i jechal na bp potem przelanczajac na lpg auto jechalo normanie i tak wkolo powtarzalo sie to co opisalem.
Pewnego dnia zaczelismy ogladac wszystko co zwiazane jest z lpg w komorze silnika (eureka ) Okazalo sie ze jeden przewod z elektrozaworu jest wysuniety i niedokanca podaje napiecie ,dlatego czasami auto jechalo a czasami auto gaslo . Banal ale moze wyprowadzic z rownowagi . Na pierwszy zut oka wszystko wygladalo normalnie ale dotykajac wszystkich kabelkow wezrykow mozna odkryc luzy i niedociagniecia .

Pozdrawiam .
dalton ,nie mylic z daltonizmem:)
dalton
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wodzislaw Śl
Auto: Audi a4
Silnik: 2.0 bp+ lpg 131 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak często kierowca powinien badać wzrok?
    Jak często kierowcy badają wzrok? Zwykle, gdy ubiegają się o prawo jazdy. Później, jeśli na tym etapie nie stwierdzono wady wzroku, nie mają już takiego obowiązku i mogą bagatelizować nieostrość widzenia. Kierowcy ...