Ford Galaxy

05 Cze 2010, 15:13

Kupiłem Galaxy 1.9 diesel 97rok.Mam problem.Sprzedający zapewnił mnie ze walnięta jest prawa półoś,wiem ze ona składa się z dwóch części,ok.samochód nie jeżdzi rzecz normalna,ale raz jak odpaliłem i był na biegu to zaczęło coś warczeć ,zgrzytać.Zastanawiam się czy to normalne bo jak się odpala na luzie to półośki się kręcą,w moim przypadku nie będzie się obracać prawa półoś,ale zastanawiam się czy to nie jest problem mechanizmu różnicowego w skrzyni.Czy jest ktoś na tyle zaznajomiony w tym temacie żeby mi odpowiedzieć? Dziękuję i pozdrawiam,czekając na jakieś wieści.

[ Dodano: Sob Cze 05, 2010 16:23 ]
Dopiszę jeszcze ,że jeśli to będzie skrzynia to wpakowałem się w niezłe g.....Z czego nie będę zadowolony.Mam nadzieję,że to nie jest jednak skrzynia.

[ Dodano: Sob Cze 05, 2010 18:38 ]
Hallo,czy nikt nie może pomóc!!!!!
Ostatnio edytowany przez waski74, 08 Cze 2010, 18:21, edytowano w sumie 1 raz
waski74
Nowicjusz

Miejscowość: internet

08 Cze 2010, 18:23

Jakbyś przeczytał regulamin forum oraz zaznajomił się do czego służy dany dział, to może już dawno dostałbyś odpowiedz. Zanim więc napiszesz następny temat, sprawdz jak go prawidłowo zatytułować oraz w jakim dziale go umieścić.
Temat poprawiono i umieszczono we właściwym dziale.
Może teraz ktoś ci pomoże.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje gazowe II generacji
    Ten typ instalacji gazowej, podobnie jak wcześniejszy, wykorzystuje zmienne warunki podciśnieniowe, pozwala już jednak na regulację składu mieszanki. Instalacja ta przeznaczona jest dla starszej generacji silników, ...
    Nocne przymrozki to zmora kierowców
    Nawet niewielkie przymrozki potrafią być zagrożeniem dla bezpieczeństwa jazdy. Zjawisko to może negatywnie wpływać na widoczność oraz zwiększać ryzyko poślizgu. Spadek temperatury powietrza poniżej zera może nagle skomplikować ...