Ford KA II

11 Maj 2017, 12:38

Mam budżet w okolicach 15 tysięcy (bez ubezpieczenia).
Potrzebuję małego autka do miasta. Ze względów finansowych beetle i 500 odpadają (a chciałabym coś w podobnej stylistyce). Z tego co patrzyłam KA II nie jest oceniany źle, spalanie też dość zadowalające. Wizulanie mi odpowiada--plus nie potrzebuję większego samochodu. W tej cenie można dostać egzemplarz w dość dobrym stanie z roczniów 2009-11.
Sądzicie, że to dobry wybór? Za taką cenę można dostać egzemplarz, którym pojeżdżę jeszcze jakieś 2-3 lata? Myślałam też nad lancią ypsilon ale trochę zmroziły mnie wyniki NCAP. Dużo osób poleca też yeriskę ale wyjątkowo mi się nie podoba i odpada na wejściu :lol:
Lumio
Obserwowany

Auto: nie mam

11 Maj 2017, 18:56

Obawiam się, że te egzemplarze do 15k, świeżo sprowadzone, wcale nie są w dobrym stanie.

Myślałam też nad lancią ypsilon ale trochę zmroziły mnie wyniki NCAP

Poczytaj o zasadach oceniania. Szukasz małego autka, nie znajdziesz takiego, które dostało najwyższą ocenę. Większość tej "oceny" wynika z tego co jest na papierze, auto wyższej klasy z milionem poduszek powietrznych, skanerami martwego pola itd z automatu dostaje 5 gwiazdek. W małych autkach, które z reguły mają być tanie jest to nieosiągalne, proste

Popatrz na chervroleta aveo, hondę jazz, hyundai'a getz, corsę
I nie wybrzydzaj rocznikami, nie masz takiego budżetu
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

12 Maj 2017, 13:19

Renault Twingo?
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak zaplanować bezpieczny wyjazd na urlop?
    Rozpoczął się czas wakacyjnych wyjazdów, a więc i zwiększonego natężenia ruchu. Wiąże się z tym niestety duża liczba wypadków drogowych, do których w ubiegłym roku najczęściej dochodziło w sierpniu, a ...
    Wskazania sondy lambda za katalizatorem
    Przy sprawnym katalizatorze sonda za nim na postoju pokazuje mi niskie wartości ok. 0.1V podczas jazdy są to wysokie odczyty ok 0.8V (oba wykresy w miare płaskie)czy tak powinno być? Jeśli tak to niech ktoś wyjaśni dlaczego ...