Ford Ka montaż audio.

03 Wrz 2009, 20:40

Witam.
Od jakiegoś czasu ulepszam audio w swoim fordzie. Póki co wytłumiłem drzwi 26m taśmy dekarskiem 15cm szerokości. Głośniki zamówiłem już helix db 62.1 i dystanse MDF.
Dziś zaopatrzyłem się w kable OFC. Do zwrotnicy i woofera pójdzie 2.5mm, a do tweetera 1.5mm. Pytanie moje jest następujące: Do samego radia mam wymieniać te kable? Dostęp jest fatalny, a nie chciałbym demontować całej deski rozdzielczej. Cudem udało mi się już wymontować radio, ale jedyne co tam widzę to kosteczki z pinami i cieniutkimi kablami, gdzie te 2.5 pewnie nawet by się nie zmieściły. Więc gdzie i jak mam wymieniać te seryjne kable głośnikowe? Do samego radia powinienem poprowadzić te 2.5? Radio to sony cdx-gt20.
Lorden
Początkujący

Miejscowość: Myślachowice

04 Wrz 2009, 21:22

radzil bym wymiane kabli bo te z fabryki sie nie nadaja, pociagnij nowy prad od aku ... nie zapomnij o bezpieczniku ... jezeli masz zamiar dalej rozbodowywac car audio to cie nie minie
Części Vectra C atrakcyjne ceny
gigit
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kołobrzeg

10 Lis 2009, 14:42

Odświeżam troszkę temat. Nic dalej póki co się nie ruszyło, ale mam zamiar kupić jakąś skrzynie basową i teraz moje pytanie jest następujące. Kupić aktywną skrzynię, czy pasywną plus wzmacniacz i podpiąć do niego skrzynie i przedni zestaw (db 62.1). Z czym się muszę liczyć i o czym pamiętać? W ogóle jest sens rozbudowywać audio na takim radyjku jak posiadam?
Czy da się jakoś przedni zestaw i skrzynie podpiąć do wzmacniacza stereo?

Aha no i nie chciałbym za dużo pieniędzy wydawać, bo nie wiem ile tym samochodem pojeżdżę, no ale skrzynie zawsze można wyjąć. Mimo wszystko nie chciałbym przekroczyć 400zł na skrzynię, ewentualnie skrzynie + wzmacniacz. Używany sprzęt jak najbardziej wchodzi w grę.
Lorden
Początkujący

Miejscowość: Myślachowice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Piesi po zmierzchu obowiązkowo z odblaskami
    Pieszy który będzie się poruszał po zmierzchu po drodze poza terenem zabudowanym, będzie miał obowiązek noszenia elementów odblaskowych tak zakłada nowelizacja Prawa o ruchu drogowym, która została podpisana ...
    Jaki silnik wybrać w Toyota Yaris II (P9)?
    Toyota Yaris II została wprowadzona na rynek w 2005 roku (gościła na nim przez kolejne sześć lat do 2011) zastępując model pierwszej generacji który był dobrze przyjęty na rynku. W przypadku silników zmieniło ...