Ford maverick 2.4i problem z mocą

08 Gru 2015, 18:42

Witam
Jestem nowym posiadaczem forda Mavericka z 1995 r
Mam problem z silnikiem a mianowicie nie wkręca się na wysokie obroty zarówno na zimnym jak i na ciepłym silniku a przy ok 20000 obrotów zaczyna szarpać przerywać. po zmniejszeniu gazu silnik uspokaja się i pracuje płynnie.
na wolnych obrotach pracuje prawidłowo.
Wymieniłem świece zapłonowe na nowe choć to nie było konieczne gdyż na starych świecach przerwa była ok a kolor spalania był taki jak być powinien ( kawa z dużą ilością mleka )
Proszę bardzo o pomoc i sugestie co powinienem zobaczyć wymienić.
Z góry dziękuję
baklesz
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 07 1996
Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: ford maverick
Silnik: 2,4i
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna

23 Gru 2015, 09:29

A czy zdarzyło Ci się już zamawiać takie [reklama] zależy mi właśnie na wymianie przepustnicy, ale nie wiem czy to nie za duży koszt:(
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 23 Gru 2015, 09:54, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
tatiankaa
Nowicjusz

Auto: Audi A4 B7

28 Gru 2015, 21:23

wymień kable WN , zapal silnik w nocy i szukaj może iskrzy gdzieś, po ciemku wszystko lepiej widać ;)
liku025
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 03 2010
Przebieg/rok: 46tys. km
Auto: Honda Civic
Silnik: D14a3
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept serii 4 Coupé 2012
    BMW Concept serii 4 Coupé niesie dodatkowe pokłady sportowego i ekskluzywnego charakteru, przez co wyraźnie odróżnia się od modeli serii 3. Dynamiczny pas przedni konceptu tworzą ostre kontury i złożone powierzchnie. ...
    Moto Session 2017 / relacja
    Targi Moto Session wpisały się już na stałe do naszego kalendarza i odwiedzamy je regularnie przedstawiając Wam relację zdjęciową z tej imprezy W tym roku Targi odbyły się w pierwszy weekend kwietnia czyli dużo wcześniej ...