Ford mondeo 2.0 benzyna przerywa na wysokich obrotach

05 Maj 2010, 21:49

witam mam forda mondeo,przy spokojnej jezdzie idzie super, ale kiedy wcisne gaz do dechy zaczyna przerywać jak by mu brakowało paliwa, po puszczeniu gazu wszystko wraca do normy. Swiece,kable i wszystkie filtry są wymienione nie dawno wszystkie objawy nasilaja sie kiedy silnik jest gorący nie kiedy jest zimny.
seweryn
sevo
Nowicjusz

Miejscowość: lesko

05 Maj 2010, 23:59

może pompa wtryskowa powoli mówi dowidzenia :wink: pytanie też o jakich obrotach mówimy wysokie bo jeśli 5-6 tysi to normalny objaw może być :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

06 Maj 2010, 12:10

Pompa wtryskowa w silniku benzynowym? :shock:
Coś mnie ominęło? :grin:
Kenji
Początkujący

Miejscowość: Łódzkie

06 Maj 2010, 12:50

a co zasila wtryskiwacze? :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

06 Maj 2010, 14:15

Pompa paliwa. Mi pompa wtryskowa kojarzy się z silnikami diesla gdzie daje ciśnienie rzędu 120 bar i wyżej. Natomiast tu występuje ciśnienie 1 albo 3 bar (nie wiem który rocznik auta) więc raczej należało by powiedzieć pompusia albo pompunia :grin:
A kolega niech sobie ściągnie instrukcje z serii "sam naprawiam" do tego i posprawdza układ paliwowy i odpowiednie czujniki (zwłaszcza położenia przepustnicy)
Kenji
Początkujący

06 Maj 2010, 15:46

pompusia jak twierdzisz ma wydolność większą niż dieslowska (nie mówię o ciśnieniu tylko o przepływie) a tego koledze prawdopodobnie brakuje :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

06 Maj 2010, 16:14

No to buteleczka...yyy znaczy butla i patrzymy ile naleci w minute :wink:
Kenji
Początkujący

06 Maj 2010, 16:46

tak mi jedno przyszło do głowy jeszcze ;) moduł zapłonowy jak się rozgrzeje to może szwankować ;)
Kenji, no ja nie wiem czy tak lekkomyślnie utrzymasz buteleczke w rączkach :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

10 Lip 2010, 10:51

pompa paliwa , lub filtr paliwa przed pompą należy sprawdzić kiedy był wymieniany, może to równie dobrze być pompa podająca w zbiorniku paliwa
manius
bmwmanius
Nowicjusz

Miejscowość: Ustroń