Ford Mondeo 2.0 TDCi Czy dobry wybór?

28 Sty 2008, 14:27

Witam co możecie powiedzieć o fordzie Mondeo 2.0 TDCi z 2005 roku czy jest warty kupna ?
krk
Nowicjusz

28 Sty 2008, 14:44

Większość informacji znajdziesz tutaj, zapraszam do lektury
[link do autocentrum.pl wygasł] 8)

mi osobiście samochód przypadł do gustu.. No ale niestety nie mogę o nim dużo powiedzieć gdyż nigdy nim nie jeździłem..
" Śmierć zawsze wsiada z nami do samochodu, i czeka.."
Hell_Soul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Chełmno / Kraków

29 Sty 2008, 18:45

Fajny jest , bardzo wygodny, bezawaryjny. Tylko niektórzy maja awersje do aut na F, ale ten jest naprawdę fajny.Polecam
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

02 Lut 2008, 12:58

Tak się składa, ze dwa tygodnie temu stanąłem przed wyborem Forda Mondeo 2,0 TDCI oraz Mazdy 6 2,0 też w dieslu.

O mały włos nie kupiłem Forda... Bardo mi sie podobał. Zawieszenie ideał. Lecz po zaciągnięciu opini na jego temat okazało sie, ze silniki TDCI w Fordach to kompletna porażka... Do 150 tys km. ponoć jest ok. Lecz około tej sumy pada cały moduł wtryskowy. Jeżeli masz kase i chcesz wyrzucać co jakiś czas 8 tysięcy złotych to polecam to auto. Jeżeli chcialbyś jeździć bezawaryjnie polecam mazde 6...
wochel
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń

03 Lut 2008, 18:56

już kupiłem Lagune II 1.9 dCi 2004rok. Przejechałem się fordem i laguną i Ford to totalny zamuleniec słabe przyspieszenie a nie mówiąc już o wyprzedzaniu na 5 biegu :? reno o niebo lepsze przyspieszenie i śmiało można na 5 biegu wyprzedzać no i jest jeszcze 6 bieg :D
krk
Nowicjusz

03 Lut 2008, 19:34

Nie wiem czy dobrze zrobiłes kupujać tą Lagunke.Ja Ci,żle nie zycze.
Pewnie jakas okazja jak to wszystkie laguny z tego rocznika.
O ile narazie sie nic nie dzieje to mozesz czekac az zacznie sie sypac turbosprezarka i inne.Sam producent wprowadzajac nowy model podkreslil ze nastała nowa lepsza jakość.
Poszukaj jakiegos łosia moze jeszcze na niej zarobisz.
Ford Mondeo tez nie jest idealny ale ujdzie w tłumie.
Poszukaj Passata b5 albo własnie to Mondeo tylko z małym przebiegiem zeby było
Pozdro :wink:
passek b5
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Proace City
    Toyota Proace City jest zupełną nowością w ofercie Toyoty. Nowy model dołączył w 2019 roku do większego Proace i powiększa gamę dostawczaków Toyoty. Samochód opracowano z myślą o użytkownikach potrzebujących ...

23 Sie 2010, 09:43

mi również podoba sie ten samochod, no ale nim nie jezdzilem wiec jak z silnikiem nie moge sie wypowiedziec.
Ostatnio edytowany przez doniu01, 23 Sie 2010, 21:59, edytowano w sumie 1 raz
doniu01
Nowicjusz

Miejscowość: katowice

23 Sie 2010, 10:10

doniu01 napisał(a):mi również podoba sie ten samochod, no ale nim nie jezdzilem wiec jak z silnikiem nie moge sie wypowiedziec.

Moge napewno polecic super tania hurtownie olejow. Ceny naprawde konkurencyjne. Ostatnio przy jakiejs wymianie czegos szukalem i na nia natrafilem.
Dla zainteresowanych podaje stronke : www.lucartoil.pl

Wypij ten olej i swoim dziecom podaj.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

23 Sie 2010, 15:26

Mniej problematyczny jest silnik TDDI w Mondeo.
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML