Ford Mondeo 2.0 TDDI 115KM 2002 przebieg 185000

21 Kwi 2007, 19:44

Witajcie mili ludzie!
Interesuje mnie Wasza opinia na temat samochodu Ford Mondeo 2.0 TDDI 115KM 2002 r. przebieg 185000 cena okolo 28 tys. zł.
Mam okazje go nabyć i chciałbym zapytać czy warto?
Jak oceniacie Fordy Mondeo i ten model w szczególności?
Czy na auto 5-letnie przebieg 185000 to ogromny przebieg i czy warto wogóle zwracać na to uwagę?
asiak11
Nowicjusz

21 Kwi 2007, 23:44

na Zachodzie przebieg to inna sprawa - u nas co innego. Jak auto było serwisowane, czy są wpisy przeglądów ?
Mondeo polecam - mimo wszystko jednak - po facelifting'u. Choć silnik jest oszczędny i dobry.

Tutaj przebiegiem się aż tak nie przejmuj
WitP_tsaJ4145
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk/kujawsko-pomorskie

22 Kwi 2007, 11:38

WitP_tsaJ4145 napisał(a):na Zachodzie przebieg to inna sprawa - u nas co innego. Jak auto było serwisowane, czy są wpisy przeglądów ?
Mondeo polecam - mimo wszystko jednak - po facelifting'u. Choć silnik jest oszczędny i dobry.

Tutaj przebiegiem się aż tak nie przejmuj

Przepraszam za pytanie - co to jest Mondeo po facelifting'u?
asiak11
Nowicjusz

22 Kwi 2007, 13:23

asiak11 napisał(a):...
... po kuracji odmładzającej. ;)
czyli na nasze: odświeżenie modelu.
WitP_tsaJ4145
Początkujący
Awatar użytkownika

22 Kwi 2007, 19:29

Serdecznie dziekuję za wszystkie uwagi i proszę o następne...
Czy istotne znaczenie w wyborze auta ma fakt, że ów pojazd był w Belgii zarejestrowany na firmę i posiada hak holowniczy? Czy może to oznaczać, że jest w gorszym stanie niż gdyby był użytkowany przez osobę fizyczną?
asiak11
Nowicjusz

22 Kwi 2007, 20:13

wręcz przeciwnie. ;) Wszystkie naprawy, przeglądy są/byly w ASO.
To dobrze, bo znasz historię auta. Teraz można polecić, a kraj pochodzenia - akurat Belgia - nie ma tutaj znaczenia.

edit. Jedynie w środku może być bardziej zaniedbany.
WitP_tsaJ4145
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Po zimie warto sprawdzić stan techniczny swojego auta
    Po zimie warto sprawdzić stan techniczny swojego auta i przygotować je do cieplejszych warunków. Chociaż w tym roku zima była łagodna, to jednak nasz samochód przez kilka miesięcy był narażony na działanie mrozu oraz substancji ...

23 Kwi 2007, 09:46

To jest tylko i wyłącznie moje zdanie
1.Ford nie lubie tej marki miałemw rodzinie ten model i się psuł strasznie
2.Przebieg dośc duzy choc nie straszny
3.Samochód z Belgii - nigdy bym nie kupił zwykle są w strasznym stanie.
4. Był w firmie a nie wrękach prywatnych i do tego hak
5.Jesli nie ty go sprowadzasz to może meić cofnięty licznik bo jak na zachodnią firmę ten przebieg jest dość maly.

Podsumowując weź i sam go oglądni a później przed kupnem wezwij mechanika. Ja osobiście wolalbym takiego Mondeo( gdyby mial brać z rak prywatnych).Znam troche belgów i wiem że przez te 5 lat nie naprawiali tego samochodu pod domem tyle że niezabardzo dbają o inne rzeczy w samochodzie 9 wnętrze, blacharke , lakier). Żeby cos więcej powiedziec o tym mondeo musialbym wiedziec czy jeździla nim 1 osoba firmie czy bylo autem współnym do ktorego wsiadal i jechał kto popadnie. W każdym kraju raczej nie szanuje sie samochodów firmowych więc na początek proponowalbym gruntowny przegląd.Aha i na koniec jeszcze jedno znajmy ojca kupil ten model z niemiec z przebiegiem 56tys.( wszystko udokumentowane) za 26000zł zoplatami .Więc cena nie wydaje sie mała.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków