Ford Mondeo 2.2 TDCi. Wady i zalety? Warto kupowac?

06 Lut 2007, 21:18

Chcę kupic latem Forda Mondeo 2.2 TDCi, sedan. Autko jest przyzwoite, za dobrą cenę jak na tą klasę, przy 155 koniach silnik przyzwoicie pali z tego co widzę i słyszę, i jest bardzo elastyczny. Ale jakie są największe mankamenty tego auta? Bo o tym niechętnie się mówi...
Prosiłbym kogoś bardziej obeznanego w temacie o kilka zdań... Thx z góry!
lukkobe
Nowicjusz

07 Lut 2007, 13:51

a więc tak
ja kupowałem właśnie mondeo 06r. (używany) i też polowałem na ten silniczek , lecz znalazłem tylko jedena sztukę która była fajna , lecz to autko było rok starsze i 10K droższe (mi się nie opłaca).

Co do zalet : silnik jest naprade swietny (jeździłem takim u dealera) lecz nie wiem czy opłaca się wywalać tyle kasy , aż takiej przepaści (do 130 km ) nie ma .
auto jest duże , wygodne , ma najlepszy układ jezdny w swojej klasie , wygląd super (moje zdanie) , tanie w zakupie i utrzymaniu (w porównaiu do passka).
Co do wad: dal mnie auto ich nie ma , no może poza wtryskami , jak padną to 7-9 K trzeba wyłożyć .
P.S. mi się to zdarzyło w poprzednim modelu 02r. 130km 2,0 TDCi .
dodam tylko że tamten model zakupiłem ze znacznym przebiegiem i w serwisie mi powiedzieli że poprzedni właściciel napewno na opale śmigał , tak był zasyfiony układ paliwowy.
pozdrawiam.
M.F.G.
Ryba
v-ride
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co musisz wiedzieć o wymianie oleju?
    Regularna wymiana oleju silnikowego jest niezbędna, by samochód działał sprawnie i nie doszło do awarii silnika. Kierowcom zdarza się zapomnieć o wymianie oleju albo odkładać ją na później – często skutkuje ...