Ford Mondeo 2005 2.0 TDCI Benzyna wlana do Diesla

15 Lip 2012, 13:56

Witam !
Mam pewien problem tzn: Kupiłem niedawno Forda Mondeo 2.0 TDCI z 2005 roku, z tym że poprzedni właściciel zalał go do pełna benzyną, przejechał kilka kilometrów, silnik zgasł i nie chce juz odpalić. I teraz moje pytanie co powinienem zrobić oprócz spuszczenia paliwa i wypłukania układu i wymiany filtrów. w aucie nie zapala się kontrolka od wtrysków. już naprawde nie wiem co jeszcze mozna sprawdzić bo sprawdzałem juz chyba wszystko. Czy to moze być też tryb awaryjny? bo też o tym słyszałem i jezeli to to moze ktoś wie jak zresetować. Z góry dzieki za pomoc
zjawa83
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 07 2000
Auto: BMW E36 2.0 150KM

15 Lip 2012, 19:47

Jeżeli by był to tryb awaryjny to dało by się jechać, tylko z mniejszą prędkością.A zapala się kontrolka od checka?
"Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty - dla szybkich kierowców"-Colin McRae
cramp12
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: ford mondeo 2.0 tdci 130km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

18 Lip 2012, 20:34

Własnie chodzi o to ze nic sie nie zapala. Teraz wymyśliłem ze mógł się również minimalnie przestawić rozrząd . wcześniej wykluczałem tą opcje bo jest na łańcuszku ale to jednak możliwe. Jezeli rozrząd nawet minimalnie się przestawił powietrze ucieka z dwóch stron i nie ma kompresji i takie są właśnie teraz objawy jak by nie miał kompresji. Filtry są wymienione układ wyczyszczony az do samych wtrysków. i nie odpala za nic w świecie nawet ze startera...
zjawa83
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 07 2000
Auto: BMW E36 2.0 150KM