Ford Mondeo mk III czy Astra III ??

19 Wrz 2006, 15:57

Witam serdecznie :)

Jak zapewne większość ludzi w tym dziale mam problem z wyborem auta :/ a mianowicie:

Do wydania mam 50000zł i tu się zaczynją schodki bo nie wiem co kupić :/

W swojej uwadze mam dwa auta i czekam na waszą pomoc z wyborem :)

A więc co wybrać:

Ford Mondeo MK-III 2004r. 2.0l TDCI 115KM dobrze wyposarzony z przebiegiem w granicach 60000km, duży, dostojny, taka mniejsza limuzyna, nic nadzwyczajnego na zewnątrz ale wewnątrz przestrzeń i konfort prowadzenia

Opel Astra III 1.7 TDI 2005r. z przebiegiem w granicach 20000km, typowy kompakt ale świerzy, nowsza konstrukcja, nowsza techologia, no i mniejsze spalanie ??

A na koniec pytanie : czy warto ściągać auto z niemiec czy lepiej kupić u nas na miejscu ??

Z góry dziękuje za wszelkie sugestie i licze na wasze doświadczenie ;)
Meduzes
Nowicjusz

0

26 Wrz 2006, 00:25

Witam,
Jak bym miał wybierać pomiędzy tymi dwoma autkami to wybrałbym Asterkę, bardziej mi sie podoba i lepiej wykonane wnętrze moim zdaniem. Co do sprowadzania auta mając taka kwote przypuszczam, że mógłbyś za nią sprowadzić dużo lepsze auto niż tu wymienione 8)
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
0

28 Wrz 2006, 20:55

Pracowałem w salonie opla jeszcze 2 mies temu wiec moze zacze od astry :
nie wiem jaka wersja wyposazenia ale pewnie ta srodkowa skoro diesel,
wygoda - z tylu troche ciasno, dobre radio.

W wersji diesel z silnikiem 1.3 wystepowala ogromna turbo dziura na niskich obrotach - po prostu auto w ogole nie przyspieszalo pomim wcisnietego pedalu gazu do dechy - trzebabylo podciagac na nizszych bieach - ale to chyba wada wieku niemowlecego.

Najlepszy silnik do tego aua wg mnie to 1.6 - spalanie max 9 litrow przy pona 100 koniach.

Wykonczenie wnetrza ładne i solidne. Fotele jak za te kase troche proste.

Jesli chodzi o komfort jazdy to porownywalny do vectry o ile mamy wersje tak samo naszpikowana elektronika.

Starsi klienci narzekali na bak chlapaczy w standardzie ;)

Ogólnie to dobrze zrobione auto - produkuja je w Niemczech, wygodne ale w 5 osob to juz nie zabardzo polecam w dobrej cenie i koniecznie z wbudowanym zestawem audio i klima elektroniczna.

Co do mondeo znam kilka osob jezdzacych tymi autami - duzy ich mankament to chyba strata wartosci. Poza tym po 5 latach nawalily tylko czyjnii cofania w wersji x100.

pozdro
mivos
Nowicjusz

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota GT86 British Green Limited
    Edycja specjalna Toyoty GT86 to kolejny dowód, że w świecie motoryzacji wszystko wygląda lepiej w kolorze British Racing Green. British Racing Green to klasyka motorsportu – kolor, dzięki któremu przez ...