01 Wrz 2009, 08:42
Witam,
Przymierzam się do zakupu Forda Mondeo MK1 95r. z silnikiem 2.0 benzyna 136KM SEDAN
Auto posiada: ABS, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Hak, Immobilizer, Lakier metallic, 2x Poduszka powietrzna, Radio+CD, Szyberdach, Wspomaganie kierownicy.
Jedyna wada wynikająca z opisu to lekkie pęknięcie na przednim zderzaku o wielkości 10 - 15cm, które raczej nie powinno w niczym przeszkadzać.
Cena wyjściowa 2000zł
Niestety jestem z Lublina a auto jest do obejrzenia na drugim końcu Polski, dlatego właśnie mam kilka pytań:
1. Czy będę musiał wnosić opłatę ekologiczną za silnik o mocy 2.0 ? (1988cm3)
2. Czy jeśli auto nie jest zarejestrowane/opłacone to jest jakaś możliwość załatwienia tego na miejscu aby wrócić autem?
3. Jakie formalności będę musiał załatwić ze sprzedawcą jeśli już zdecyduję się na zakup tego autka? Pierwszy raz będę kupował samochód i jestem w tym trochę zielony, dlatego jak możecie to napiszcie o wszystkim, wiem że na 100% umowa ale czy coś jeszcze ?
P.S. Jeśli ktoś z Was ma do sprzedania takie właśnie auto ewentualnie z silnikiem 1.8 115KM to piszcie! Najlepiej hatchback ale sedan też może być!
z góry dzięki wszystkim za info !