Witam, Mam problem z Moim Fordem Mondeo MK1 rocznik 95, 1.6 benzyna. Problem polega na tym że od pewnego czasu podczas jazdy samochód dziwnie się zachowuję na wyższych obrotach. Jadąc trasą na wyższych biegach podczas wciśnięcia pedału gazu i wzroście obrotów samochód nie przekłada tego na moc silnika i zwiększenie prędkości a jedynie obroty pozostają wyższe a samochód bardzo wolno przyśpiesza. Diagnoza mechanika "Sprzęgło". Jak sądzicie w czym może tkwić problem ?
ok a mógłbyś mi rozjaśnić troszeczkę jaką funkcje pełni wtedy sprzęgło ponieważ po zmianie biegu gdy zacznę przyśpieszać to wtedy obroty idą do góry ale nie przekłada to się na moc. Sprzęgło się ślizga czy do wymiany ?
Dlaczego Octavia to jeden z najpopularniejszych modeli w Polsce? Škoda Octavia regularnie znajduje się w czołówce polskich rankingów sprzedaży, zdobywając serca kierowców niezależnie od wieku czy potrzeb. Wysoka pozycja Octavii nie jest dziełem przypadku, a ...
Skoda Vision E - wnętrze samochodu koncepcyjnego Futurystyczny design modelu VISION E ukazuje charakter nowego języka stylistycznego ŠKODY dla przyszłych pojazdów elektrycznych. Najbardziej uderzające cechy nadwozia to m.in. brak słupka B czy nietypowo otwierane ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.