Witajcie
Posiadam Forda Mondeo mk1 2.0 16v GHIA combi z 1996ri zakochałem się w tym samochodzie.
Zawsze byłem zdania że fordy są słabe itd. Ze swojego egzemplarza jestem zadowolony.
Co do osiągów to niestety nie jest to auto sportowe więc nie spodziewaj się zrywu jak w rajdówce,ale jest BARDZO SZYBKI autko zamyka licznik - 240km/h. Czy się sypie? hehehee Kupując szesnastoletnie auto licz się z tym że jest już od lat w użyciu i będzie nosił większe lub mniejsze ślady zużycia
![Very Happy :D]()
.
Jak wspomniałem ja się w tym aucie zakochałem,ale jestem realistą. Mimo to latem robie mu kapitalkę - nowe zawieszenie,elektryka,sprzęgło, lakier, felgi, klima,progi, silnik do remontu( nie całkiem, zależy co fachmann powie) chcę zamontować mu tempomat i żeby wyglądał i jeździł jakby wczoraj wyjechał ze sklepu. Myślicie że to szaleństwo? być może. Wiem jednak że druie 16lat posłuży
![Very Happy :D]()
I nie będzie na sprzedaż. A wracając do osiągów to swoją 136 konną wersją zawstydziłem już kilka nowych aut. A jak o niego zadbasz to będzie ci bardzo wdzięczny.