Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
kon146 napisał(a):Jak jest zdrowy to kupic i konserwowac np. co 2 lata.
kmarcin81 napisał(a):Samochód jest mega wygodny. Z przodu masa miejsca, z tyłu również ścisku nie będzie. Bagażnik ma ogromny więc zmieścisz tam sporo rzeczy. Wyposażenie w tych pieniądzach też niczego sobie. Widziałem dużo zadbanych Mondziaków więc jak będziesz dbał o lakier i samochód nie był bity, malowany to powinno być ok. Ja miałem akurat silnik TDDi 115KM na łańcuchu rozrządu i nie miałem zastrzeżeń. Jeżeli chodzi o TDCi 130KM to nie słyszałem wiele dobrego o tych slinikach. Ponoć wtryski dają w du*ę, a do najtańszych nie należą.
ToJa napisał(a):No i najważniejsze- środki jakie mogę przeznaczyć - okolice ceny Mondeo, czyli koło 13 tysięcy, jeśli będzie potrzeba to więcej też zapewne dam radę
A co powiesz na omegę C? Opel omega ogólnie. Jak Ci się podoba?
PanMaciej napisał(a):Nie ma czegoś takiego jak Omega C. Jeszcze. To, co podałeś to Omega B FL.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki FORD. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne FORD