Ford mondeo mk4 poduszki powietrzne

07 Maj 2016, 23:20

Witam

Od ponad tygodnia jestem w posiadaniu orda mondeo mk4 z 2012 roku wersja titanium i może pytanie banalne ale chodzi mi o poduszki powietrzne, Według dokumentacji samochód posiada osiem poduszek powietrznych a ja jakoś dopatrzyłem się siedmiu, chyba, że źle szukam.

- poduszka kierowcy, poduszka pasazera, poduszki boczne na przednich siedzeniach, poduszka na kolana kierowcy, sa tez oznaczenia po obu stronach pomiedzy bocznymi oknami na srodku i w sumie zastanawiam sie co to są za poduszki, wcześniej myślałem, że boczne ale boczne są na przednich siedzeniach wiec?

Tak czy siak naliczyłem 7

Jak wpisałem VIN w necie to wyszlo że jest jeszcze kurtyna z prawej strony, ale nie moge sie jej dopatrzyc chyba ze te pomiedzy oknami to są kurtyny??

Dzieki za odpowiedź
plosik1989
Początkujący

Prawo jazdy: 30 04 2009

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Ford Focus - kompaktowy hatchback do miasta
    W przypadku tego modelu najniższym spalaniem charakteryzuje się silnik Diesla 1.5 TDCi ECOnetic o mocy 105 KM. Producent deklaruje, że średnie zapotrzebowanie na olej napędowy jednostki to 3,4 l/100 km (w mieście: 3,8 l/100, ...