Ford mondeo samochod gasnie na gazie

21 Kwi 2014, 21:14

Witam nie wiem czy dobry temat ale problem polega na tym ze samochod gasnie mi na gazie sekwencyjnym problem dokladnie polega na tym ze jak przelacze z benzyny na gaz samochod zaczyna sie dusic obroty spadaja i gasnie potej sytuacji jest problem z odpaleniem samochodu przez jakies 30 sec potem sie odpala i jest ok gdy znowu wrzuce 2500 obrotow sytuacja sie powtarza jesli silnik jest rozgrzany przez jazde na benzynie w czasie przelaczania przelacza normalnie ale w tedy przez cala droge samochod szarpie i jest zamulony a obroty skacza swiece zaplonowe sa wymienione ale bez przewodow bylem u pierwszego gazownika to powiedzial mi ze jest to wina swiec lub przewodow wymienilem swiece dalej to samo zajechalem do innego uslyszalem ze albo reduktor albo listwa po podlaczeniu do komputera na rozgrzanym silniku nic sie zlego nie dzialo problem jest taki ze nie wiem co robic na co postawic by nie uderzylo po portfelu bo kazdy mowi co innego a ja nie jestem w stanie tez zostawic samochodu na pare dni by zobaczyli co to moze byc gdyz jest mi potrzebny do pracy aha samochod na benzynie pracuje bardzo ladnie idzie jak burza zero szarpania nie ma zadnych problemow
krzysiek1122
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 04 2008
Przebieg/rok: 4tys. km
Auto: ford mondeo mk1
Silnik: 2.0 16V 136KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

22 Kwi 2014, 23:54

Jaki gaz?
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mercedes w210
Silnik: 2.9 td
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Peugeot 208 1,2 PureTech o mocy 110 KM
    Samochód ten wyposażony jest standardowo w silnik generujący 110 KM. Jest to jednostka benzynowa o pojemności 1,2 litra, umożliwia ona przyspieszenie od 0 do 100 km/h w czasie 10,7 sekundy, s średnie spalanie według ...