Ford Mondeo - silniki 2.0 i 1.8 gaz

08 Lis 2008, 21:59

Zamierzam nabyć Forda Mondeo 2.0 16V lub 1.8napędzane gazem. Znam parametry techniczne obu silników i prawdę powiedziawszy bardziej zainteresowany jestem silnikiem dwulitrowym. Słyszałem jednak negatywne ale mało konkretne oceny tego silnika. Proszę o opinię i radę w tej sprawie.
radek1078
Nowicjusz

Miejscowość: opolskie

19 Sty 2009, 16:23

Witam. Od niedawna jestem właścicielem Mondeo 2.0 Ghia z 2000r. Jestem bardzo zadowolony z dynamiki autka. Spala 7.2 l w trasie więc jeszcze zastanowie sie nad montowaniem gazu. Pozdrawiam kierowców Mondeo :)
dunajec78
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Okolice Nowego Sącza

09 Lut 2009, 19:03

mam mondeo od października 2008, 2.0 benzyna 1998 - w mieście 12-13 litrów, trasa - nie wiem nie sprawdzałem. Zrobiłem około 15 tys km - nie bierze ani grama oleju - szok !! poza tym - auto nudne i bez duszy jak dla mnie, straszne problemy z zamkami - psują się po kolei każdy ( wielu użytkowników na to narzeka ) głośne zawieszenie z tyłu - generalnie jako maszyna do przemieszczania w przestrzeni jest ok, ale nie da Ci radości z jazdy - przeciętniak
Kto za młodu głupim nie był ten na starość nie zmądrzeje...
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

23 Cze 2009, 22:19

Zgadzam sie ze zawieszenie nie jest trwale zwlaszcza laczniki stabilizatorow tyl ale koszty wymiany sa smiesznie male wiec mozna to jakos przerzyc.Silnik w mojm jest Ok niemam z nim problemow a jezdrze nim prawie 5 lat 2.0 16 V 95 136 KM ,co do gazu to tylko markowe i pewne instalki bo w innym razie bedzie cie szkolil i nieda o sobie zapomniec :lol: spalanie gazu 90% miasto to ok 11 litrow znikomy ubytek oleju .
dalton ,nie mylic z daltonizmem:)
dalton
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wodzislaw Śl
Auto: Audi a4
Silnik: 2.0 bp+ lpg 131 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna