Ford Mondeo TDCI 2litry

04 Cze 2008, 22:43

Kupilem uzywanego forda mondeo z 2001r i mam pytanko do kogos bystrego kto ma pojecie o diselkach :lol: Otóz czasem sobie jade w szczegolnosci po miescie ale jeszcze mi sie to nie zdarzylo w trasie auto mi gaśnie :cry: I to bez powodu tzn nawet nie przy zmnianie biegow czy innych manewrach ale raczej gdy jade wolno (ale obroty mam dobre) poprostu nagle czuje ze auto nie ciagnie i juz wiem ze zgasl, ale wtedy przekrecam kluczyk na zero i znow odpalam silnik bez problemow. A przytym jak gasnie wyskakuje zolta kontrolka taka (spiralka czy sprężynka). Zauwzylem tez ze poprzedni wlasciciel przelal oleju silnikowego tzn na bagnecie jest troszke ponad maxa, wiec zastanaiwam sie czy moze to ma wplyw ze gasnie? Bardzo prosze wszystkich mechanikow i ludzi dobrej woli o rozsądne rady - za co z gory serdeczne Bóg zaplać :D
Jerry
jarekkazik
Nowicjusz

Miejscowość: Londyn
  • 05 Cze 2008, 10:40

Prawidłowy poziom oleju w silniku to nieco ponad połowę bagnetu.Jak już jest max na bagnecie to jest nie za dobrze,a już napewno jest źle,jeżeli jest ponad max.Musisz ulać tego oleju i jak się nie poprawi,to będziemy dalej myśleć.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

05 Cze 2008, 15:12

a ta kontrolka ze spiralką to kontrolka od grzania świec żarowych
    lukaszkomza
    Początkujący

Miejscowość: Więcbork

06 Cze 2008, 01:18

dzieki Panowie jestescie wielcy uleje oleju i zobaczymy co dalej... pozdrowionka - niech moc bedzie z wami i bez gwiazdy nie ma jazdy itd :lol:
    Jerry
    jarekkazik
    Nowicjusz

Miejscowość: Londyn
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Autobusy piętrowe
      Dwa pokłady w autobusie oznaczają większą pojemność pasażerską, co przekłada się na większy zysk przewoźnika. Autobusy piętrowe mogą swobodnie manewrować w ciasnych uliczkach miast, gdzie wjazd zabierającym niewiele więcej ...