Ford mondeo

05 Lis 2009, 12:48

Witam,
mam pytanie: jak podłączyć Mp3 w mondeo? nie widzę tam żadnego gniazda, żeby mozna było podłączyć odtwarzacz Mp3. nie znam sie zbytnio na samochodach, wiec byłbym wdzięczny za wszelkie cenne wskazówki :smile:
z_ielony
Nowicjusz

Miejscowość: Szkocja

05 Lis 2009, 12:56

kup takie małe urządzenie które podłączysz do mp3, przekształci sygnał na radiowy i będziesz odbierał swoim radiem samochodowym muzykę z własnej mp3 ceny są raczej niskie bo można kupić takie urządzenie nawet za 30zł
psioter5

05 Lis 2009, 13:13

Dzięki za odp,
wiesz kupiłem cos takiego o czym mówisz, firmy chyba belkin, ale trace na jakości.. dlatego własnie poszukuję wejścia pod AUX, no bo jest taka opcja w odtwarzaczu, ale jak sie pod to podłączyć?
z_ielony
Nowicjusz

05 Lis 2009, 13:40

a jestes pewien że twoje radio posiada aux-a ? jeśli masz oryginalne to wątpię
psioter5

05 Lis 2009, 16:21

już znalazłem :)
działa :]
pozdrawiam!

ps. gniazdo znajduje się w schowku po stronie pasażera.
z_ielony
Nowicjusz

08 Mar 2010, 22:15

Mam ten sam prolem z moim radiem w FORD FUSION 2006r w instrukcji jest opisane to wejscie aux i na panelu tez jest przełacznik i radio przełańcza sie na aux. Ale niemam nigdzie w samochodzie zamontowanego takiego gniazda. Moje radio to FORD 6006 CDC. Czy ktoś wie jak podłączyć do niego wejście AUX. Proszę o pomoc
chomik_2
Nowicjusz

Miejscowość: Malbork - Birmingham
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW 520d EfficientDynamics Edition BluePerformance
    Przyjazny dla środowiska, zrównoważony ekologicznie, nowatorski – oto atrybuty, jakimi musi wyróżniać się zwycięzca w tej kategorii. Najlepsze pod tym względem okazało się BMW 520d EfficientDynamics Edition ...

09 Mar 2010, 07:50

W Fusionach to chyba było aux za dopłatą...
Może nie masz :wink:
1/4 MILI
skarbimierz
Początkujący

Miejscowość: Skarbimierz

18 Mar 2010, 22:41

Mam AUX w radiu jak pisałem wcześniej. Tylko niejest podłączone do radia. Czy ktoś wie jak je podłączyć ?
chomik_2
Nowicjusz

Miejscowość: Malbork - Birmingham

18 Mar 2010, 23:23

http://elektron.pol.lublin.pl/users/djl ... e/iso2.htm
opis wtyczki tam znajdziesz, pod wtyczkę możesz podpiąć bezpośrednio kabelek z Jackiem i włączać bezpośrednio do MP3 możesz podpiąc też seryjną wtyczke jak wolisz

styk 9 i 10 =>1 -na jack`u (najdłuższa część wtyku)
styk 4 ===> 2+ prawego głośnika (mała obrączka przed koniuszkiem)
styk 3 ===>3+ lewego głośnika (koniuszek)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)