Ford Mustang 66. Koszta naprawy

09 Lis 2014, 15:10

Witam,
Mam możliwość zakupu Mustanga Rocznik 66 z rozbitym bokiem i przodem
Po oględzinach widać że do wymiany prawy przedni błotnik, maska, reflektor, kierunkowskaz, koło, drzwi jeśli nie da się wyklepać i chromowana ozdoba zderzaka . Mechanik sprawdził na podnośniku rama jest cała.
Środek jest idealnie zadbany

Cena to 17,500zł i tutaj rodzi się pytanie kupuję od osoby prywatnej Pan koło 70 który twierdzi że dla niego to już za dużo roboty.
Orientuje się ktoś ile renowacja takiego wozu może kosztować?
Mechanik ocenił na +/- 15 tysięcy. Ale może ktoś z forumowiczów robił/ma takie auto
emilxman
Początkujący

Miejscowość: Łódź
Prawo jazdy: 10 01 2014
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Lexus GS 300
Silnik: 3.0 250KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

09 Lis 2014, 16:19

emilxman napisał(a):Witam,
Mam możliwość zakupu Mustanga Rocznik 66 z rozbitym bokiem i przodem
Po oględzinach widać że do wymiany prawy przedni błotnik, maska, reflektor, kierunkowskaz, koło, drzwi jeśli nie da się wyklepać i chromowana ozdoba zderzaka . Mechanik sprawdził na podnośniku rama jest cała.
Środek jest idealnie zadbany

Cena to 17,500zł i tutaj rodzi się pytanie kupuję od osoby prywatnej Pan koło 70 który twierdzi że dla niego to już za dużo roboty.
Orientuje się ktoś ile renowacja takiego wozu może kosztować?
Mechanik ocenił na +/- 15 tysięcy. Ale może ktoś z forumowiczów robił/ma takie auto

Widzisz wszystko zależy skąd kupisz jakie części ale podejrzewam że mechanik ma rację.

Jeżeli rama jest nie ruszona i poza tą lakierką samochód jest ok to moim zdaniem jest to duża okazja. Jeżeli i tak chcesz kupić mustanga 66 to myślę że nie ma się nad czym zastanawiać. A gdybyś go nie kupił to wyślij mi proszę kontakt do typa na PW :mrgreen:.

Wrzuć jakieś fotki :wink:. Zobaczymy co tam się dzieje.

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

09 Lis 2014, 21:29

Podjadę zapytam jeszcze w salonie Forda jak z częściami do tego rocznika.

Jeśli nie kupię(co jest małą szansą) to mogę ci podać ale to jest płatność gotówką i odbiór tylko osobisty w Lyonie
emilxman
Początkujący

10 Lis 2014, 00:55

emilxman napisał(a):Podjadę zapytam jeszcze w salonie Forda jak z częściami do tego rocznika
Wiesz co, słabo się znam na rynku klasyków ale wydaje mi się, że w salonie zrobią tylko wielkie oczy i przez najbliższy kwartał będą o Tobie opowiadać kawały między sobą :ok: W salonach nie mają takich rzeczy
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Rok produkcji: 2004

10 Lis 2014, 07:05

mike1735 napisał(a):Wiesz co, słabo się znam na rynku klasyków ale wydaje mi się, że w salonie zrobią tylko wielkie oczy i przez najbliższy kwartał będą o Tobie opowiadać kawały między sobą :ok: W salonach nie mają takich rzeczy

Miałem właśnie to napisać ... chociaż nie chciałem Ci sprawiać przykrości... :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

10 Lis 2014, 08:45

Sam jakiś czas temu chorowałem na starego amerykańca, niestety doszedłem do wniosku, że jeszcze mnie na niego nie stać. Odnośnie remontu mustanga, ewentualnych napraw. Dowiedziałem się jednego, rozmawiając z ludźmi siedzącymi w temacie. Większość napraw jest droższa z tego względu, że jest to stary mustang. Blacharz czy lakiernik skasuje więcej dla zasady bo to kultowy mustang choć naprawa może nie różnić się niczym od klepania golfa.
Nie mniej jednak jeśli uszkodzenia są takie jak opisałeś to myślę, że zmieścisz się w zakładanej kwocie.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Rok produkcji: 1995
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Nowy silnik CDTI ECOTEC 1,6 spełnia normy Euro 6
    Wprowadzenie całkowicie nowego czterocylindrowego silnika wysokoprężnego Opla to kolejny etap w procesie odnowy portfolio jednostek napędowych. Silniki CDTI ECOTEC o pojemności 1,6 litra, są drugą z kolei rodziną nowych silników ...

11 Lis 2014, 19:06

Przez salon chodziło mi o sklep Forda/Forodo podobny z częściami
I części są dostępne oryginalne z dostawą +/-3tygodnie za jakieś 23tysiące

W sobotę jedziemy z przyczepą po samochód ;)
emilxman
Początkujący