Ford Probe 2.5 v6 vs Mazda MX3 1.8 v6 co kupić?

28 Lut 2009, 13:59

Dobra zdecydowałem że jak tylko będę mieć pieniądze w Łapie to szukam crx'a
Piotr18
Nowicjusz

28 Lut 2009, 14:26

Dobry wybór!Gdy będziesz kupował to szukaj 130 bo słabsze też są a jak uda Ci się wyrwać 160KM to będę Ci zazdrościł! :lol: Nie pożałujesz!!
sebacrx3

28 Lut 2009, 20:17

Będę miał samochód dopiero po wakacjach, także trochę poczekasz zanim zobaczysz co kupiłem, pozdrawiam
Piotr18
Nowicjusz

28 Lut 2009, 20:26

dobrze sprawdz CRX-a przed kupnem.prawie wszytkie są zajeżdżone i nie wspomne o tym ze bite.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

28 Lut 2009, 21:05

Prawie wszystkie auta z tego rocznika są bite i zajeżdżone ale żadne nie stoi w takiej cenie i żadne nie było by warte takich pieniędzy jak CRX!A kupić idzie dobrą Honde tylko trzeba dobrze się rozejrzeć a nie kupić pierwszego lepszego!
sebacrx3

01 Mar 2009, 01:30

Właśnie tym się martwię, nie chciałbym mieć później problemów.

P.S Myślę także (póki mam czas) nad zakupem nissana 100nx (fajny i tani) z silnikiem 2.0 ma około 140koni a za resztę doprowadzić go do idealnego stanu
Piotr18
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zdejmij nogę z gazu i zobacz więcej...
    Nadmierna prędkość grozi nie tylko otrzymaniem mandatu. Warto wiedzieć, że zbyt szybka jazda daje kierowcy mniej czasu na reakcję, a także ogranicza jego pole widzenia. Statystycznie z powodu nadmiernej prędkości każdego ...
    Co może zamarznąć w naszym samochodzie?
    Co w samochodzie jest szczególnie wrażliwe na niską temperaturę? Jak sobie poradzić z typowo zimowymi problemami? Poniżej prezentuję kilka odpowiedzi które mogą okazać się przydatne wielu kierowcom. Głównym ...

01 Mar 2009, 03:09

A jak myślicie czy takie auto będzie mogła utrzymać osoba co kończy liceum? Kwota jaką miesięcznie dysponuje to około 350 zł, dodam że nie miałbym zamiaru jeździć dużo, proszę o odpowiedź bo zastanawiam się czy trafiłem w dobry pułap cenowy.
Piotr18
Nowicjusz

01 Mar 2009, 11:30

te silniki 2.0 są to wersje GTI i mało to one nie palą.wieć myśle że jak na tak małe dochody to zbyt paliwożerne auto
matttias1234
Zaawansowany

01 Mar 2009, 14:04

A koszta utrzymania CRX'a ?
Piotr18
Nowicjusz

01 Mar 2009, 14:40

z oczywistych względów niższe ponieważ mniejsza pojemność silnika.a spalanie myśle ze tez zbyt wiele sie nie różnica.wkońcu CRX to autko sportowe.
matttias1234
Zaawansowany

01 Mar 2009, 20:06

Już Ci pisałem,6l/100km Ci wystarczy przy zróżnicowanej jeździe!Wierzysz użytkownikowi czy komuś kto gdzieś coś przeczytał?!Oczywiście jeśli będziesz mu dusił ostro to spali coś więcej ale to jak każde auto.
sebacrx3

04 Mar 2009, 12:30

Sluchajcie po obliczeniach i pewnym załatwieniu sprawy mój poziom budżetu zwiększył się do 15.000 lecz auto kupuje marcu 2010 dlatego ze wlasnie wtedy osiagne ten poziom kasy, jaki teraz samochód byłby najlepszy?
Ja myślę nad mazdą MX5 dlatego że chyba zakochałem się w tym autku ale ponoć są naprawy bardzo drogie. Spalanie może być tak do 13L w mieście przy średniej jeździe
Piotr18
Nowicjusz

05 Mar 2009, 00:09

Zdrada :( Żartuje oczywiście! :lol:
sebacrx3
Nowicjusz

07 Kwi 2009, 20:41

Siemanko! Zarejestrowałem się w sumie żeby tylko powiedzieć że jestem właścicielem Forda Probe II 2.5 V6 kupiłem go w zeszłym roku w Żaganiu we wrześniu w Polsce dałem za niego 5500PLN. Początkowo był za 6k ale zjechałem. Wiesz oponki itd. Moja "żonka" jak to mówię na żabkę ;) jest bardzo wytrzymałym samochodem dla sprawdzenia czy ma dobry silnik wyjachałem na autobane 240kmh na budziku przez 3 godziny z Dolnośląskiego do Bremen do rodziny. Oczywiście od razu jak go kupiłem. Zajmuje się właśnie zawieszeniem korzystam z części zamiennych ale tylko japońskie i są tanie naprawdę. Jak byś się rozglądał za autkiem to patrz na to czy silnik jest na oleju 5w30 to jest ważne bo to cholernie dynamiczny silnik bądź ewentualnie na 10w40. ;) Tam nie może być minerał szkoda silniczka. Auto wywala na mordkę każdego golfa vr6 próbowałem wiem. ;) Na lato planuje wstawić turbinę żeby go podrasować i titanium exhaust brzmi jak ferrari. Jak masz pytania to odpowiem pisz na 4646464 moje gg. Jestem z okolic trójmiasta i jeździ tutaj tylko kilka takich autek. Więc unikat. no i ten dźwięk. A tak apropo to mi pali na trasie 9,5 około, miasto 10-11, a jak wariujesz do 16 ale to już do odcięcia zapłonu ;) Pozdrawiam!! Mam nadzieję że się odezwiesz powiększył byś elitarny klub forda probe.
CrunkStyler
Nowicjusz

28 Lut 2010, 18:21

W życiu bardziej potrzaskanych komentarzy i doradzania chłopakowi nie słyszałem, żaden nie jezdził MX3 ale wszech i wobec wiecie że sie psuje V6 chłopak mógł mieć piękne szybkie bardzo dobrze trzymające się drogi auto za śmieszne pieniadze a wy mu polecacie głosne stare badziewie hondy które swoją epoke zakończyło u schyłku lat 90 nie wspomne o płycie podłogowej, honda w tej klasie nie może sie równać z autami seryjnymi takimi jak mazda czy toyota, wpadnijcie na warszawski zlot ponad 100 aut MX3 który juz niedługo zainicjuje sezon wtedy może docenicie i wpadniecie na to co za bbzdury wypisujecie, żadne seryjna honda tego segmentu nie ma szans z seryjną mx3 silnik 1.8 V6 średnio 7 do setki to kwintesencja doskonałości inżynierów dlatego do dziś to auto uznawane jest za wzorzec do naśladowania. Awaryjność? to słowo nie istnieje chyba że wsiadzicie w mx3 która jezdziła po polach ujeżdzała z gruzem miedzy jedną wioską a drugą takie skatowane auta widziałem ale to są zboczenia wiejskich dorobkiewiczów którzy wsiadają do mx3 a w garażu mają blid młodzieży wiejskiej lub calibre, jestescie jedynym forum na którym wypisane sa takie obelgi pod tą marką i przez kilku łepków w wyszukiwarce pokazują się wpisy które nie mają nic wspólnego z prawdą. WSTYD ludzie !!!
monstrum
Nowicjusz

Miejscowość: Polska