Ford Puma 1.4 czy 1.7 ?

24 Lip 2008, 11:40

Witam. Moja narzeczona chce kupić Forda Pumę. Nie miałem do czynienia z tym autem i dlatego proszę o poradę. Jaki silnik powinna wybrać? 1.4 czy 1.7? Chodzi przede wszystkim o kwestie ekonomiczne, ale komfort jazdy też jest ważny. Autko będzie jeździło głównie po mieście. Jeśli silnik 1.7 to czy powinna kupić z gazem? Najlepiej, żeby autko było zwinne w mieście i niedużo paliło, ale też żeby można było nim pośmigać na dłuższej trasie. Zastanawiam się też, jak jest z awaryjnością tego auta. Może macie jakieś doświadczenia. Pozdrawiam
diamek1
Nowicjusz

28 Lip 2008, 12:03

witam,
sam jestem zainteresowany zakupem forda pumy i wiele informacji na jego temat znalazlem na |http://www.klubpumy.pl/ wiec polecam tam zajrzec!! co do silników 1.4 vs 1.7 zdecydowana wiekszość poleca 1.7 (nie ma wielkiej różnicy przy spalaniu) aczkolwiek zwracaj większą uwagę na stan auta niż na silnik gdyż o dobrą Pumę jest bardzo ciężko
pozdrawiam
normalni, nie znaczy przeciętni...
luberos
Nowicjusz

30 Lip 2008, 17:58

[quote="luberos"]witam,
sam jestem zainteresowany zakupem forda pumy i wiele informacji na jego temat znalazlem na |http://www.klubpumy.pl/ wiec polecam tam zajrzec!! co do silników 1.4 vs 1.7 zdecydowana wiekszość poleca 1.7 (nie ma wielkiej różnicy przy spalaniu) aczkolwiek zwracaj większą uwagę na stan auta niż na silnik gdyż o dobrą Pumę jest bardzo ciężko
pozdrawiam

Dokładnie.Jeżeli masz taką możliwość wybierz Pumę z silnikiem 1,7 :)

Pozdrawiam Arch.:)
Architek
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zgorzelec

30 Lip 2008, 21:23

najwazniejsze by byl w dobrym stanie w przypadku takich samochodow ciezko o to 8) a jak wybierac to raczej 1,7
Manfred
Aktywny

12 Sie 2008, 13:23

Rzeczywiście trudno o dobrą Pumę. Oglądałem kilka i w każdej coś było nie tak. Zastanawiam się, czy to dobry pomysł z tym autkiem. Tylko co innego polecić kobiecie z temperamentem :)
diamek1
Nowicjusz

12 Sie 2008, 16:13

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Takie coś. Zdecydowanie lepsze od tej Pumy...
Rodri94

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...