Ford S-MAX 2.0 145KM 2006r

13 Paź 2018, 11:35

Cześć! Stałem się szczęśliwym posiadaczem s-max'a. Silnik 2.0. Auto kupiłem z zamiarem montażu lpg. Chciałbym zrobić to jeszcze w tym roku, przemawiają za mną głównie oszczędności. Pytanie w którą stronę iść?
Czarciał
Nowicjusz

Auto: Ford S-MAX
Silnik: 2.0

16 Paź 2018, 20:57

Czarciał napisał(a):Pytanie w którą stronę iść?

Zdecydowanie w stronę oszczędności, jakbyś mógł sprecyzować swoje pytanie bo nie bardzo rozumiem co masz na myśli pytając w którą stronę iść.
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Skoda Fabia / Citroen C5
Silnik: 1.4 16v / 2.0 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

17 Paź 2018, 22:05

Zdecydowanie iść w stronę światła :) A tak poważnie to rozumiem, że chodzi o instalację. Od siebie polecam instalacje BRC Sequent 32 (wtryski MY09) bez problemu obsłuży silnik o tej mocy.
Bonzo12
Początkujący

Prawo jazdy: 08 06 1990
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi A4 B7
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2006

17 Paź 2018, 22:08

Najlepiej nie odwlekaj montażu i nie oszczędzaj na nim bo to Ci się później może zemścić. Wybierz dobry zakład i jedziesz. Gamę instalacji masz do wyboru sporą, od sprawdzonych instalacji jak np wspomniane BRC po polskie oparte na różnych komponentach. Ważne dobre strojenie i montaż.
Funriel
Początkujący

Prawo jazdy: 17 07 1970
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: VW Golf IV
Silnik: 1.6
Rok produkcji: 2000

21 Paź 2018, 19:15

Apropo zakładu to polecam podzwonić i popytać o terminy, czasem długie kolejki mogą świadczyć o tym, że warsztat jest polecany i zna się na rzeczy. Możesz też podać w jakich okolicach chcesz szukać, może ktoś z forumowiczów tam montował.
Bonzo12
Początkujący

22 Paź 2018, 20:45

Osobiście użytkuję instalację LPG w swoim mercedesie i jak ktoś mówi stać cię na mercedesa to stać cię na benzynę to wiadomo że nie zna się na motoryzacji. Mogę śmiało polecić takie rozwiązanie. Ja montowałem instalacje w Bydgoszczy jak chcesz mogę podać warsztat z którego jestem zadowolony.
PanTymon
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Camry z klocków Lego
    Australijska Toyota pokazała w Melbourne pełnowymiarową replikę Camry nowej generacji zbudowaną w całości z klocków Lego. Samochód stworzył Ryan McNaught przy użyciu 500 tys. elementów. Toyota Lego Konstrukcja ...

24 Paź 2018, 21:07

Co do samej instalacji możesz rozważyć jeszcze polskie instalację kme czy ag które w niczym nie ustępują tym włoskim a są tańsze w montażu jak i eksploatacji do tego ważne jest kto tą instalację zamontuje.
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika

24 Paź 2018, 22:28

potwierdzam, przeszło juz troche instalacji przez moje ręce i ag albo kme mozna ze spokojnym sumieniem zamontowac. właskie instalacje niech montują we włoszech
motofan80
Nowicjusz

02 Lis 2018, 20:39

Przepraszam za zwłokę ale musiałem kilka tematów ogarnąć.

djkranc napisał(a):jakbyś mógł sprecyzować swoje pytanie bo nie bardzo rozumiem co masz na myśli pytając w którą stronę iść.

Tak, jak pisaliście mam na myśli o instalacje. Z tego co patrzyłem to temat lpg jest bardzo popularny więc instalacji też jest sporo. Dlatego pytam Was?

Bonzo12 napisał(a): BRC Sequent 32 (wtryski MY09) bez problemu obsłuży silnik o tej mocy.

Z tego co wiem to włoska instalacja? Co to za wtryski? Ona jest kompletna?

Funriel napisał(a):Wybierz dobry zakład i jedziesz

Właśnie jestem w trakcie poszukiwań:)
Czarciał
Nowicjusz

Auto: Ford S-MAX
Silnik: 2.0

07 Lis 2018, 19:46

Czarciał napisał(a):Czarciał

Napisz skąd jesteś to może uda się doradzić jakiś warsztat.
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika

29 Lis 2018, 21:59

Bonzo12 napisał(a): BRC Sequent 32 (wtryski MY09) bez problemu obsłuży silnik o tej mocy.

Z tego co wiem to włoska instalacja? Co to za wtryski? Ona jest kompletna?

Tak jest to włoska instalacja. O wtryskach możesz sobie poszukać info w sieci albo na lpg forum dla mnie są one jednymi z lepszych na rynku. Tak jest to kompletna instalacja.
Bonzo12
Początkujący

27 Gru 2018, 22:20

Co do wtrysków Brc, to poczytaj też ile kosztują kiedy minie gwarancja (2 lata- dużo nie dużo) a któryś padnie, to samo jest z reduktorami. Serwisowanie tylko w sieci Brc. Nic nie jest po stronie Brc i innych włoskich instalacji. Mniej nie palą a nawet częściej podpierają się benzyną, estetyka w listwach też daleka od polskich.
Kulfon321
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 04 2004
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Passat B5
Silnik: 1,8 125 KM
Rok produkcji: 1999

30 Gru 2018, 11:53

Kulfon321 napisał(a):to poczytaj też ile kosztują kiedy minie gwarancja (2 lata- dużo nie dużo) a któryś padnie, to samo jest z reduktorami.

Spójrzmy prawdzie w oczy nie ma rzeczy które się nie psują, kwetsia ile później kosztuje ich serwisowanie. Jeżeli chodzi o brc ceny poszczególnych elementów są dwu krotnie a nawet 3 krotnie wyższe niż innych producentów i moim zdaniem nie są warte swojej ceny.
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika