Problemem układów wtryskowych silników Forda nie jest jakość wykonania, tylko tak jak piszecie paliwo!Natomiast jeśli chodzi o same wtryskiwacze,też nie jest problemem ich jakość ,tylko co absurdalne precyzja wykonania.Dosłownie pyłek lub mikroskopijny opiłek potrafi wtryskiwacz zablokować.Jeszcze wtedy gdy jeździłem do Włoch, mój znajomy Calabryjczyk kupił nowiutkiego Focusa TDDI,samochód świetny,po zakończeniu gwarancji zaczął lać to paliwo rolnicze(olej napędowy czerwony),to jest wręcz zaskakujące jak szybko coś siadło.ASO Forda,werdykt pompa wtryskowa do wymiany,uszkodzona przez niskiej jakości paliwo(2 tyś Euro w plecy) wymogów tych silników i układów wtryskowych(paliwo,filtry).Jeszcze jedno,PAMIĘTAJCIE
![Exclamation :!:]()
,że według testu,najlepsze na świecie filtry produkuje Purflu(test przez rozebranie),najsolidniej wykonane i posiadające najwięcej zwojów czynnika filtrującego.Mój brat korzysta tylko z f.Purflu(najlepsze do silników common rail).Po plamie jaką dałem z tym S-maxem,pamiętam tylko (przypomniałem sobie auto) S-maxa chwalonego za silniki benzynowe,ogólnie auto polecane.Trudno jest rozstrzygnąć ,które systemy wtryskowe lepsze,bo co znaczy lepsze?!Jeśli ktoś jest pedantem i przestrzega zasad to wiadomo ,że silniki common rail,pompowtryski też można ukatrupić a nie są tanie.Jedna nówka sztuka BOSCHA-a do powiedzmy VW-ena Golfa kosztuje ok.2300 zł.
[ Dodano: 26 Wrzesień 2010, 11:29 ]benq napisał(a):Wzruszyła mnie twoja historia...
Benq,mnie to też wzrusza,bo jedziesz do MONACO i widzisz same VEL SATISY,przyjeżdżasz do mnie na wiochę i widzisz 10 salonów samochodowych,śmigające MAYBACHY,LAMBORGHINI,FERRARI,ROLLLS- ROLLSy nowiutkie ,a nowiutkich Mercedesów S-klasse nawet nie policzę.Brakuje tylko Joan Collins pracującej jako sprzątaczka w naszym salonie MERCEDESA
![Mr. Green :mrgreen:]()
Benq tak jest
![Very Happy :grin:]()