Witam. Mam mały problem z moim Scorpiusiem. Kiedyś na odcinku 15km w tą i z powrotem palił mi średnio 12-13l/100km. Teraz na tej samej trasie wychodzi mu 16-17l/100km. W dłuższe trasy rzadko nim jeżdżę więc nie wiem ile spali. Miał dziurawy tłumik ale już jest zaspawany i na pewno układ wydechowy jest szczelny. Niedawno wymieniałem też świece. Co mu może być?
Pierwsze,to zobacz na filtr powietrza,potem opory toczenia,układ zaworowy(regulacja, jeśli jest), czy zawory cichutko się zachowują,mocny jest,nie słabnie pod górkę,dobrze się zbiera?
Może być problem np.z wydechem wypalonym w środku,wtedy auto więcej zaczyna palić,może być problem z niskiej jakości paliwem,zacznij od sprawdzenia ciśnienia powietrza w oponach ,oraz oporów toczenia.
Czym się różnią alufelgi od felg stalowych? Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
BMW Night Vision - dynamiczne oświetlenie punktowe BMW Night Vision, system wspomagania kierowcy z programu BMW ConnectedDrive znacząco przyczynia się do zmniejszenia ryzyka wypadku w czasie jazdy po zmroku. Dzięki dynamicznemu oświetleniu punktowemu (BMW Dynamic Light Spot), ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.