Ford Scorpio 2.9 - kręci ale nie chce odpalić

03 Lis 2009, 10:39

Witam

Mam Forda Scorpio 2.9 v6 24v hatchback rok 1987r.

Auto stało 2 miesiące ponieważ był stuknięty w tył, przesuneła sie tylko lekko belka tylnia i wgniecenie na klapie, ale to nie wazne, ważne jest to ze po 2 miesiącach stania auta nie chce odpalić, dolałem paliwo, sprawdziłem świece i dają iskre, odpowietrzyłem przewody paliwowe, na popych ani normalnie chce chce odpalic, bo jak odpalam to kręci kręci i tak jakby juz chciał odpalić ale nic z tego...

Prosze wyiszcie mi co może być powodem i jak to można sprawdzic czy to jest powodem i gdzie :) Dziękuje z góry :)
sebaggg
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice
  • 03 Lis 2009, 13:05

pompa paliwa normalnie daje paliwo??? sprawdz cisnienie w pompie. moze tez filtr paliwa jest zapchany
    turboplus
    Początkujący

Miejscowość: przbyszow

03 Lis 2009, 14:02

pompa normalnie pompuje paliwo
    sebaggg
    Nowicjusz

04 Lis 2009, 10:26

Sprawdz iskrę,czy jest na wszystkich świecach.Wlej kilka kropli benzyny na przepustnicę i sprubój uruchomić silnik,bez dodawania gazu.Jak odpaki,to wlej troszkę więcej i sprubój ponownie.Jak silnik zaskoczy i troszkę popracuje(aż paliw się wypali i będzie to kilka sekund),toiskra jest ok i jest problem z paliwem.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

06 Lis 2009, 14:28

sebaggg napisał(a):Witam

Mam Forda Scorpio 2.9 v6 24v hatchback rok 1987r.

Auto stało 2 miesiące ponieważ był stuknięty w tył, przesuneła sie tylko lekko belka tylnia i wgniecenie na klapie, ale to nie wazne, ważne jest to ze po 2 miesiącach stania auta nie chce odpalić, dolałem paliwo, sprawdziłem świece i dają iskre, odpowietrzyłem przewody paliwowe, na popych ani normalnie chce chce odpalic, bo jak odpalam to kręci kręci i tak jakby juz chciał odpalić ale nic z tego...

Prosze wyiszcie mi co może być powodem i jak to można sprawdzic czy to jest powodem i gdzie :) Dziękuje z góry :)

masz cossa z 87 roku?
    to po jakims swapie jest auto?
    sprawdz wylacznik wstrzasowy w bagazniku czy go w czasie strzalu nie wybilo
    swano
    Nowicjusz

07 Lis 2009, 11:13

a gdzie to dokladnie jest w bagazniku ??jak mozesz to daj zdjecie gdzie to jest lub jakis dokladny opis gdzie to jest :) bo jak szukalem to nie umialem znalesc
    sebaggg
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Design Vision GTI - światowa premiera nad Wörthersee
      Zlot GTI Wörthersee to kultowa impreza dla pasjonatów motoryzacji. W 2013 roku spodziewanych jest około 150.000 fanów modelu GTI. W dniach 8-11 maja austriackie Reifnitz będzie dla nich prawdziwą mekką. ...
      Silnik 2UR-GSE
      Powody do dumy mają również inżynierowie odpowiedzialni za stworzenie jednostki V8 2UR-GSE. To wolnossący motor, który jest sercem sportowych Lexusów z ostatnich lat. Dzisiaj jednostkę znajdziemy pod ...

10 Lis 2009, 11:21

sebaggg napisał(a):a gdzie to dokladnie jest w bagazniku ??jak mozesz to daj zdjecie gdzie to jest lub jakis dokladny opis gdzie to jest :) bo jak szukalem to nie umialem znalesc

jak masz rygiel zamka w listwie nad zderzakiem ,to obok rygla jest taki czerwony przycisk
    mogl wyskoczyc jak dostal strzala w tyłek
    moze byc pod taka mala klapką
    wcisnij go
    swano
    Nowicjusz