Ford scorpio piasty tylnego koła

08 Sty 2010, 12:41

mam pytanie czy piasta tylnego koła w fordzie scorpio ma wchodzic w łożysko z duzym oporem, czy nie jest to problemem że mozna ją wcisnac reka .prosze o rade bo kupiłem uzywana piastę i nie wiem czy jest sens ją zekładac czy taz ja oddac:roll:
jackdaniels
gacek
Nowicjusz

Miejscowość: polska

08 Sty 2010, 14:18

łożysko powinno być wciskane prasą :???: łożysko masz nowe czy ze starej piasty??
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

08 Sty 2010, 14:37

łożysko jest nowe i wsuwa sie dosc lekko

[ Dodano: Pią Sty 08, 2010 13:38 ]
jaki moga byc konsekwencje założenia takiej piasty

[ Dodano: Pią Sty 08, 2010 13:49 ]
pytam bo gość ,który sprzedał mi piastę upiera się te piasty tak lekko wchodzą
jackdaniels
gacek
Nowicjusz

08 Sty 2010, 15:18

aż tak nie ;), efektem może być obracanie łożyska w piaście i szybkie zużycie piasty i łożyska, do tego dochodzą drgania łożyska w piaście które je po prostu rozwalą, jak wymieniasz piaste z jednej strony wymień łożysko z drugiej (koszt łożyska przecież nie jest welki a za chwile i tak będziesz do tego zmuszony ;) ) i porównaj czy wchodzi podobnie,
z twojego opisu wygląda że trochę za luźno... ale to dość personalne ile kto ma siły i jakie zaparcie :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

08 Sty 2010, 17:33

.dzięki za fachową opinie i pozdrowienia
jackdaniels
gacek
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Bezpieczni rowerzyści
    Rower staje się coraz bardziej popularnym środkiem transportu, a rowerowe wycieczki ulubioną formą spędzania wolnego czasu. Nie brakuje również ludzi, którzy na rowerze realizują swoją sportową pasję. Tymczasem ...