Ford scorpio piasty tylnego koła

08 Sty 2010, 11:41

mam pytanie czy piasta tylnego koła w fordzie scorpio ma wchodzic w łożysko z duzym oporem, czy nie jest to problemem że mozna ją wcisnac reka .prosze o rade bo kupiłem uzywana piastę i nie wiem czy jest sens ją zekładac czy taz ja oddac:roll:
jackdaniels
gacek
Nowicjusz

Miejscowość: polska

08 Sty 2010, 13:18

łożysko powinno być wciskane prasą :???: łożysko masz nowe czy ze starej piasty??
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

08 Sty 2010, 13:37

łożysko jest nowe i wsuwa sie dosc lekko

[ Dodano: Pią Sty 08, 2010 13:38 ]
jaki moga byc konsekwencje założenia takiej piasty

[ Dodano: Pią Sty 08, 2010 13:49 ]
pytam bo gość ,który sprzedał mi piastę upiera się te piasty tak lekko wchodzą
jackdaniels
gacek
Nowicjusz

08 Sty 2010, 14:18

aż tak nie ;), efektem może być obracanie łożyska w piaście i szybkie zużycie piasty i łożyska, do tego dochodzą drgania łożyska w piaście które je po prostu rozwalą, jak wymieniasz piaste z jednej strony wymień łożysko z drugiej (koszt łożyska przecież nie jest welki a za chwile i tak będziesz do tego zmuszony ;) ) i porównaj czy wchodzi podobnie,
z twojego opisu wygląda że trochę za luźno... ale to dość personalne ile kto ma siły i jakie zaparcie :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

08 Sty 2010, 16:33

.dzięki za fachową opinie i pozdrowienia
jackdaniels
gacek
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Lexus IS 430
    Wyjątkowym samochodem Lexusa był również IS 430, opracowany na targi SEMA w 2003 roku. Choć auto na pierwszy rzut oka przypominało po prostu nieco stuningowanego sedana IS, zmiany były znacznie istotniejsze. Pod maską ...